VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

Nurmeksen kaupungille ovat yrityksiä myös sen omat verorahoilla pyöritettävät yhtiöt, kuten Loma-Nurmes Oy

Nurmes markkinoi itseään 551 yrityksen kotina, "yrityksiä" kaupungin johdolle ovat näköjään myös julkisilla tuilla ja paikallisilla verorahoilla pyöritettävät yhtiöt, kuten Loma-Nurmes Oy, Jäähalli Oy, jopa Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy löytyy "yritysluettelosta".

19.10.2012 


Nurmes on aloittanut uuden kaupunginjohtajan myötä markkinointikampanjan mm. yrittäjäystävällisenä kaupunkina. Satoja tuhansia euroja kulutetaan vuosittain kaupungin markkinointiin.

Ja mitä se on? Viimeksi 10.10.12 oli Karjalaisen etusivulla puolen sivun ilmoitus, joka maksaa useita kymmeniä tuhansia euroja verorahoista. Mutta ei siinä kaikki, ilmoituksessa mainostettiin Nurmesta 551 yrityksen kotina ja yrittäjäkaupunkina.

Ilmoituksen tarkkaan lukeneet kuitenkin huomasivat, että Nurmeksen kaupungin johdon mielestä mm. Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Pikes Oy oli mainittu yrityksenä, myös Loma-Nurmes Oy peräti kaksi kertaa samassa ilmoituksessa. Kuvassa näkyy myös, kuinka Nurmeksen Jäähalli Oy on luettelossa yrityksenä, sitäkin kaupunki tukee vuosittain tuhansilla euroilla.

Ei voi kuin ihmetellä, että todellisten ja arvokasta yritystoimintaa tekevien yritysten lisäksi Nurmeksen kaupunki mainostaa yrityksinä omia, verorahoilla ja julkisella tuella pyöritettyjä yhtiöitään, kuten Loma-Nurmes Oy ja Jäähalli Oy. Puhumattakaan, että Pikes Oy olisi yritys.

Näinkö ne langat menee jo sekaisin. Nurmeksen kaupungin johto kaupunginjohtaja Asko Saatsi ja kaupunginkamreeri Jari Lampinen kokevat varmaan mielensä sopukoissa pyörittävänsä yrityksiä, kun kaupunki pyörittää mm. Loma-Nurmes Oy:tä julkisella valtion tuella ja paikallisilla verorahoilla. Tarjoten mm. ateriapalveluja kilpaillen paikallisten yrittäjien kanssa?