VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

26.01.2012

Sairaanhoitopiirin tarkastuslautakuntaa johtaa nurmekselainen Jussi Säämänen (kesk.)

Sairaanhoitopiirin it-hanke lainvastainen, julkisia tukirahoja ohjataan valituille yrityksille

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on moittinut tammikuussa jyrkästi Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymää tietoteknologiahankkeista (Karjalainen 10.1.2012).

Tarkastusraportissa puututaan sosiaali- ja terveysministeriön (STM) valtionavuilla toteutettuihin it-hankkeisiin vuosina 2003–2009.

Julkisia hankintoja ei kilpailuteta, rahat "valituille"

Pohjois-Karjalassa toteutettua erikoissairaanhoidon ajanvaraushanketta (Avanto II) ei tarkastajien mukaan kilpailutettu, ja se on siksi hankintalain vastainen. Tarkastusvirasto pitää hanke myös valtionosuuksista annetun lain vastaisena, koska siinä tuettiin Tietoenatorin tuotekehitystä.

VTV kritisoi yleisesti sitä, että valtion rahaa on valunut eri sairaanhoitopiirien ja kuntien kautta yritysten tuotekehittelyyn. Valtionavut oli tarkoitettu terveydenhuollon organisaatioiden kehittelyyn.

Tarkastuslautakunta kumileimasimena

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän sisäinen tarkastuslautakunta on osoittautunut pelkäksi kumileimasimeksi.

Kuinkas muuten. Sitä johtaa 2009-2012 tietysti nurmeslainen keskustalainen "vaikuttaja" Jussi Säämänen. Muut tarkastuslautakunnan varsinaiset jäsenet ovat Marja Kauppinen (Kontiolahti), Marja Damstén (Lieksa), Janhonen Arja (Kitee) ja Seppo Pulkkinen (Lieksa).