VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

3.6.2008 

Lehden toimitus valehtelee valtuustokokouksista

Ylä-Karjala lääpällään Nurmeksen virkamiehiin ja kaupunginhallitukseen

Kaupunginvaltuutettu ja mm. tarkastuslautakunnan jäsen (sit.) Liisa Honkasen kirjoitus kaupunginvaltuustouutisoinnista 31.5.08 (toim. Jukka Räsänen) osoitti hienosti jälleen kerran kuinka lehden toimitus valehtelee. Ei voi kuin ihmetellä, miten Ylä-Karjala käyttäytyy uutisoidessaan myös valtuustokokouksia. Useiden tapausten perusteella on jo todettava, että uutiset tehdään Ylä-Karjalaan keskustalaisia virkamiehiä ja poliitikkoja nuollen.

Liisa Honkasen kirjoitus 

Liisa Honkanen kirjoitti Lukijoilta-palstalla 3.6.08 otsikolla Lautakunta raportoi valtuustolle:

“Ylä-Karjala -lehti 31.5. otsikoi Valtuusto opasti tarkastuslautakuntaa. Kaupunginvaltuusto ei opastanut eikä muistuttanut tarkastuslautakuntaa asioiden käsittelyjärjestyksestä. Tarkastuslautakuntaa myöskään ei koske ns. normaali käsittelyjärjestys, kuten kaikkia muita lautakuntia. Sääntöjen mukaan tarkastuslautakunta ei ole kaupunginhallituksen tai operatiivisen johdon (johtoryhmä) alainen.

Tarkastuslautakunnan asettaa kaupunginvaltuusto. Lautakunta raportoi suoraan valtuustolle tarvittaessa sekä toimittaa suoraan vuosittain arviointikertomuksen siitä, onko valtuuston asettamat tavoitteet saavutettu.

Kaupunginhallitukselle näitä asioita ei toimiteta valmisteluun. Kaupunginvaltuusto voi suoraan tehdä päätöksen tarkastuslautakunnan raportoinnista tai lähettää kaupunginhallitukselle toimenpiteitä varten, kuten tässä asiassa teki. Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti valtuustoryhmien puheenjohtajien esityksen.

Kyseessä oli asia, joka koskee Suomen Kuntaliiton lausuntoa kaupungin/kaupunginjohtajan ja Pielis-Golf ry:n välisestä sopimuksen tulkinnasta, siitä, onko sopimus voimassa vai ei. Kuntaliiton lausunnon mukaan sopimus on edelleen voimassa ja se sitoo molempia osapuolia. Kaupungin tulee näyttää toteen, jos näin ei ole. Viime kädessä asiaan saadaan ratkaisu käräjäoikeudessa. Kuntaliiton lausunnossa on kaksi tärkeää asiaa: epäselvä sopimusmääräys valmistelussa, sekä se, että sopimus on edelleen voimassa. Kaupunginhallitus on ollut tietoinen kaupunginjohtajan toimista asian eri vaiheissa.”

Ylä-Karjalassa päätoimittaja ei näköjään vastaa virheellisistä jutuista? 

Jukka Räsänen otti tämän jutun sisällöstä yhteyttä kesällä ja totesi kaiken paskanheittonsa lisäksi, että ko. ”jutun sisällöstä olen vastuussa minä ja vain minä”.

- Tämä mm. kertoo hyvin sen, että lehden sisällä vastuukysymykset eivät ole selvänä. Räsäsen mukaan Ylä-Karjalan päätoimittaja Pertti Meriläinen ei kanna siis edes osavastuuta lehdessä julkaistuista Räsäsen jutuista. Kuka lienee lehden päätoimittaja, Räsänen vai Meriläinen?

- Luulisi, että viestissään juttujen kirjoittamisen harjoittelusta kirjoittanut Räsänen ja myös päätoimittaja Meriläinen tietäisivät päätoimittajan ja jopa kustantajan vastuusta edes jotakin? Näköjään eivät. Toisaalta Meriläinen kyllä muille korostaa, että hän voi joutua vastuuseen muidenkin kirjoituksista. Ja sensuroi sillä perusteella kuntalaisten kirjoituksia asioista, joista lehden toimituksessa ja päätoimittajan lähipiirissä halutaan olla hiljaa. Mutta Räsänen saa siis kirjoittaa mitä sylki suuhun tuo valtuustokokouksistakin, kuten em. Liisa Honkasenkin kirjoitus todistaa.