VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

Pielisen Karjalan yritysten liikevaihto miinukselle - ja paikallislehti kaunistelee tilannetta

Keskustan vaalipuppua: ehdokkaat “kusettavat” oikein joukolla vaalien alla

Oli hupaisaa selailla vaalien alla postilaatikkoon kolahtanutta keskustalaisten vaalipropagandaa 17.10.08. Karjalan Maan etusivulla Nurmesta löysään hirteen pitkään vieneet poliitikot hehkuttavat: “Kokenut vahva vaikuttaja edelleen valtuustoon” (Jussi Säämänen); “Jämäkkä päätöksenteko nurmeslaisten hyväksi” (Vesa Pyykönen), “Osaamista, kokemusta ja yhteistyökykyä valtuustoon” (Matti Kämäräinen); “Valmiina jatkoon vastuullisesti ja yhteistyötä tehden” (Seppo Laaninen); “Maakunnan hyvinvointi ja menestys perustuu osaaviin ihmisiin” (Seija Puoskari).

Ylä-Karjalassa 14.10.2008 Valtimon keskustaehdokkaat mainostavat, että “turvallisesti kotiemme hyväksi” ja Nurmeksen kepulaiset: “Äänestä kotiasi. Yhdessä turvallisesti tulevaisuuteen.” Kylläpä keskustalaiset ovat suurimpina kuntien valtuustoryhminä huolehtineet turvallisuudesta, kun molemmissa kunnissa mm. koulut ja vanhusten palvelutalot ovat olleet vuosia homeessa. Myös Nurmeksen Porokylän vasta remontoidulla ala-asteella on todettu sisäilmaongelmia. Näin keskusta huolehtii lasten, vanhusten, vanhempien ja työntekijöiden turvallisuudesta, kun kysymys ei ole heidän kodistaan.

(Nurmeksen demarit (Y-K 11.10.08) ovat kampanjoineet yhteismainoksessa vain lähipalvelujen turvaamisen puolesta ja Valtimolla sen lisäksi lähinnä koulu- ja palvelutalo investointien, lasten ja perheiden palvelujen lisäämisen sekä asuntotuotannon lisäämisen puolesta.)

Ja samasta keskustalaisten aviisista sai lukea, että Pielisen Karjalan yritysten liikevaihto on kääntynyt viimeisen vuoden aikana miinusmerkkiseksi. Esimerkiksi alueen tehdasteollisuuden vienti on laskenut vuoden aikana peräti runsaalla viidenneksellä eli yli 20 prosentilla, kun muun Suomen kohdalla vienti on kasvanut niin alkuvuoden kuin viimeisen kahdentoista kuukauden aikana. Tulokset heijastuvat kuntatalouteen vuoden 2010 yhteisöverotuloissa.

Kyllä siinä ovat kaupungin itseään mainostavat osaavat ihmiset olleet todella asialla - “panostamassa yrittäjyyteen“ - kuten kaupunginhallituksen pj. Matti Kämäräinen (kesk.) hehkuttaa vaalimainoksessaan, mutta mitään ei ole tehty. Sanoja ja sanahelinää, ei mitään muuta vallan kahvassa olevilta. Lisäksi kepulaiset peräänkuuluttavat yhteistyötä, kun ikävät asiat halutaan nyt laittaa muiden piikkiin, kun muut kunnat eivät suostuneet yhteistyöhön Nurmeksen ehdoilla. Yhteistyö-sanan hokeminen on jo yhtä massiivista, kuin yhteisöllisyys-sanan toistaminen Kauhajoen tapahtuman jälkeen. Taitaa silti jäädä vain sanaksi, tai paremminkin joksikin helinäksi äänien kalastelussa vaalien alla.

Nyt Nurmeksen talous on menossa kuralle. Keskustan johdolla, demareiden ja kokoomuksen tukemana, rahaa on upotettu surutta matkailuinvestointeihin sekä myös päätöksiin, joilla kaupungin omaisuutta on myyty pilkkahinnalla S-bonuskortti takataskussa Jukolan Osuuskaupalle. On eletty vain Paras- ja kuntaliitoshankkeiden säästöjen ja porkkanarahojen toivossa.

Nurmesta on haluttu viedä kaupungin pienessä piirissä kuin sikaa säkissä - luoden kepulandiaa - jonne ei edes haluta muita. Varsinkaan ulkopuolisia toimijoita. On luotu kuplaa, joka jo kimaltaa ja aikanaan paiseena puhkeaa.

Olisi varmaan siis myös nurmekselaisille parempi, jos nämä keskustan vanhat valtuutetut olisivat tehneet myös ns. piriset, eli jättäytyneet pois kuntavaaleista kuten pitkäaikainen demari Jouni Pirinen. Keskustalaisittain siis jääneet kotiin - vaikka äänestämään kotiaan, omaan kotipiikkiinhän he ovat kuntaakin johtaneet.