VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

Bomban myyntisopimus (Liisa Honkanen):

 

Jukolan Osuuskaupan tarjouksen kustannusvaikutukset Nurmeksen kaupungille

Nurmeksen kaupunginvaltuutettu, tarkastuslautakunnan jäsen Liisa Honkanen (sit.) toteaa Ylä-Karjalassa 4.3.04:

"Valtuusto on päätöksellään hyväksynyt Jukolan Osuuskaupan ehdot. Kaupunki on sitoutunut rakentamaan vuosina 2005-2006 Sotkan hotellin laajennuksen, 30-40 huonetta, ja liikuntasalin. Suunnittelu alkaa vuonna 2004. Investointeihin tulee käyttää vähintään miljoona euroa. Kaupunki vastaa korjausinvestoinneista vuokrasopimuskaudella 10 vuotta eteenpäin (aika näyttää, mitä ne ovat). Sotkan liiketoiminta alkaa myös puhtaalta pöydältä. Näin kaupunki antaa avoimen valtakirjan yrittäjälle."

Liisa Honkasen mukaan (em. Ylä-Karjala) myynti/vuokrasopimus maksaa kaupungille sopimuksen mukaan seuraavaa:

- Bomba-Lomat Oy:n osakkeet 61 045,99 euroa,

- Yyterin Kylpylähotellin osakkeet 32 391,75 euroa,

- Nordian saamiset Bomba-Lomat Oy:ltä Sotka Oy:lle 1 131 954,01 euroa,

- Nollakorkoinen laina 10 vuodeksi (alaskirjauksen kohdat 9 ja 10) 800 000 euroa,

- Bomba-Lomat Oy:n osakkeiden arvo 103 000 euroa,

- Kaupungin pääomalaina 130 000 euroa,

- Kaupungin saatavat 336 954,01 euroa,

- Kiinteistö Oy Bomban osakkeiden arvo (sijoitus, kohta 11) 400 000 euroa,

- Kaupunki sijoittaa kehitysinvestointeihin (2005-2006) 1 000 000 euroa. Nämä kustannukset voivat nousta jopa 3 miljoonaan euroon, koska avustuksista ei ole neuvoteltu. Avustusten saaminen Jukolan Osuuskaupan yritystoiminnan tukemiseen on kyseenalaista mm. kilpailua vääristävänä.

Kaupunginvaltuutettu Liisa Honkanen (sit.) toteaa Ylä-Karjalassa 4.3.04 valtuuston äänestyspäätöksen jälkeen: "Tällaiset sopimukset avoimine valtakirjoineen romuttavat jo aiemmin sovitut raskaat päätökset. Mielestäni kaikki nurmekselaiset yritykset, jotka ovat vuokrasuhteessa kaupunkiin, ovat oikeutettuja vaatimaan samanlaiset sopimusehdot, kuten Sotkan sopimus on (Jukolan Osuuskaupan kanssa). Näin turvataan tasapuolisuus kaikille."

Nurmeksen kaupungille Jukolan Osuuskaupan tarjouksen hyväksyminen merkitsee siis tämän laskelman mukaan ainakin 4 miljoonan euron laskua (3 995 345,70 euroa) eli mummonmarkoissa lähes 24 miljoonan markan menoja kaupungille.

Nurmeksen kaupunki on pyrkinyt vuodesta 2000 lähtien sopeuttamaan talouttaan tuloihin, ja kaupunki on tehnyt ihmisten kannalta raskaita päätöksiä ja on supistanut toimintaansa ja vähentänyt henkilökuntaa sopeuttamisohjelmallaan vuodesta 2000 lähtien.

Liisa Honkanen päättää em. yleisönosastokirjoituksensa hienosti: "Tämän asian yhteyteen sopii Kirsi Kunnaksen runo Onnellinen alamainen: Jos puhuu suoraan, voi joutua suoraan nuoraan. Jos väärin sanaa lainaa, voi olla väärä vainaa. Siis oikein opetettu tekee niin kuin neuvoo kettu: Ei puhu eikä pukahda, ei valvo, ei nukahda, ei kuule, luule, hengitä, ei ajatustakaan kengitä. Ei tee mitään ilman ketun lupaa. Kas, siten rakennetaan Onnen tupaa."

Tähän on hyvä päättää tällä erää, asiasta enemmän muistiossa. Lue lisää…