VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

16.10.2012

Pertti Vainionpää haastaa kaupungin oikeuteen


Nurmeksen kaupunki on 10.10.12 vastaanottanut hasteen: Entinen kaupunginjohtaja Pertti Vainionpää on haastanut kaupungin oikeuteen riita-asiana vahvistuskanne työkyvyttömyyttä koskevassa asiassa.

Pertti Vainionpää vaatii asianajaja Heikki Kuokkasen kautta Pohjois-Karjalan käräjäoikeutta vahvistamaan, että hän on ollut sairas ja työkyvytön 28.2.2012 ja 30.4.2012 välisen ajan.

Vainionpää hakee oikeutta sairausajan palkan saamiseen, vaikka hän teki sairasloma-ajallaan töitään.

Asianajotoimisto Surakka Oy:n toimittamissa perusteissa yritetään selittää, että Pertti Vainionpään tekemät edustustehtävät eivät olisi hänen normaalia työtä.

Perustelun yhteenvedossa todetaan "Vainionpää ei ole ollut normaalisti töissä ko. aikana" on posketon. Vainionpään ja kaikkien kaupunginjohtajien normaalia työtä ovat juuri edustustehtävät ja kaikenlaisissa kissanristiäisissä juoksemiset.

Sairasloman on Pertti Vainionpäälle antanut hänen kanssaan "hyvää pataa" oleva Nurmeksen työterveyslääkäri Tapio Hyvärinen. Perusteluina aikaisemmin on esitetty, että Vainionpää oli järkyttynyt keväällä, kun Nurmeksen kaupunginhallitus ei ollut hyväksynyt hänen ehdotustaan eläkkeelle jäännin siirtämisestä kuntaliitosneuvottelujen takia, joissa hän olisi halunnut olla mukana? Ja samalla hän olisi näin saanut rahana parin kuukauden lomapäivät eläkkeelle jäätyään toukokuun lopussa.

Pertti Vainionpää on todennut (Y-K 3.3.2012), että "sairausloma johtuu kaupunginhallituksen päätöksestä aiheuttamasta järkytyksestä".

Lisätodisteluja Vainionpää ja näköjään Hyvärinenkin ovat hakeneet etätyötä (?) tekevältä psykiatrian erikoislääkäri Pekka Ropposelta (liekkö nyt nähnyt asiakastaan?). Hän mm. näkemättä asiakkaita antaa päätöksiään/esityksiään Pohjois-Karjalassa?

Nyt Vainionpää hakee oikeutta sairauslomaansa ja tietysti parin kuukauden palkkakorvausta, kun pakollinen eläkeikä tuli vastaan toukokuun lopussa 2012. Parin kuukauden palkasta on siis kyse ja järkytyksestä, kun kaupunginhallitus ei noudattanut hänen omaa esitystä itsestään.

Oliko tämä ensimmäinen kerta 40-vuoteen, kun kaupunginhallitus ei hyväksynyt Vainionpään esitystä kokouksessa, todennäköisesti.