VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

11.12.08

Keskustan ja Vihreiden vaaliliitolla selvä tavoite

Vihreiden Ilpo Koskikalliolla vedätettiin ääniä Keskustan laariin Nurmeksessa

Vihreiden ainoalla kunnallisvaaliehdokkaalla Ilpo Koskikalliolla Nurmeksessa ei ollut jostakin syystä halua kertoa äänestäjille kunnallisvaalien 2008 alla, että on muuttamassa pois paikkakunnalta. Myös Keskusta oli tietoinen poismuutosta.

Muutto oli tiedossa jo ennen kunnallisvaalien äänestysaikaa lokakuussa. Sitä oli selvästi suunniteltu jo pitempään, koska jo marraskuussa Koskikallio ilmoitti muuttaneensa pois. Poismuuton syyksi hän kertoi perhesyyt, tyttären ja loppukesällä syntyneen tyttärentyttären.

Vihreät olivat kuntavaaleissa vaaliliitossa Keskustan kanssa, Koskikallio uusi paikkansa vaaleissa. Poismuuton takia Vihreiden äänet menevät Keskustan laariin ja Keskusta saa vielä yhden lisäpaikan tulevalle valtuustokaudelle.

Koskikallion ja Keskustapuolueen menettely oli varmasti heistä jotakin muuta kuin epäkohteliasta äänestäjiä kohtaan. Äänestäjille olisi voitu ilmoittaa ennen kunnallisvaalien äänestysaikaa, että Koskikallio muuttaa paikkakunnalta pois, mutta niin ei tehty. Ihmisiltä kerättiin ääniä kertomatta, että ne päätyvät kokonaan Keskustapuolueen hyödyksi.

Nelisen vuotta sitten keskustavetoinen kaupunginhallitus osti rahavaikeuksien takia Glocal Oy:n toimitilat. Ja nyt loppuvalla valtuustokaudella Koskikallio istui kaupunginhallituksessa kaksi vuotta luottamusmiespaikoista tehdyn sopimuksen mukaan.

Luottamusmiespaikkojen jaosta neuvoteltiin nelisen vuotta sitten Keskustan Matti Kämäräisen johdolla ja hallituspaikat jaettiin jättämällä ulos esimerkiksi hyvin vaaleissa menestynyt sitoutumattomien ryhmä.