VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

15.04.2011

Miksi Ylä-Karjala -lehti vaikenee?

 

Vaaliviikolla esimerkiksi Karjalainen on julkaissut Keskustan valtimolaisen eduskuntavaaliehdokkaan saaman tuomion. Miksi paikallislehti Ylä-Karjala vaikenee asiasta? Eikö ihmisillä ja äänestäjillä, joille tulee vain paikallinen aviisi, ole oikeutta tietää asiasta ennen vaaleja?

Ylä-Karjalan toiminta on jo kuvottavaa ruskeakielisyyttä paikallista valtapuoluetta kohtaan. Vai onko mahtikäsky vaikenemiselle tullut paikallisilta kepujohtajilta?

Vai hävettääkö Ylä-Karjala -lehden päätoimittaja Pertti Meriläistä ja toimitusta jo se, että Ylä-Karjalan keskustapoliitikkojen joukossa alkaa olla jo useampi käräjillä tuomittu politikoija? Aikoinaan entinen eduskuntavaaliehdokas, nyk. Nurmeksen kaupunginvaltuuston pj. ja Pohjois-Karjalan maakuntahallituksen pj. ja nykyisen Keskustan puoluehallituksen jäsen Matti Kämäräinen (kesk.) tuomittiin käräjillä tavallaan kahteen kertaan, kun ensimmäisen "yrityksen" jälkeen valtakunnansyyttäjän piti tuoda puolueeton tuomioistuin paikkakunnalle lakia lukemaan humalassa virkatyöpaikalla toimimista koskevan syytteen takia. Ja pari vuotta sitten yksi keskeinen nurmeslainen keskustavaikuttaja tuomittiin ampuma-aserikoksesta? Paikallislehti osaa kyllä vaikenemisen Keskustan piikkiin.

Katsooko lehti, että poliitikkojen tällainen toiminta on vain lisämeriitti, lisäansio, tehtäviin pyrkiessä? Niinhän koko Keskustapuolue taitaa katsoa, kun rikossyytteiden ja tutkinnan alla olevat ovat ehdokkaina mm. vaalirahasotkujenkin takia, kuten Perussuomalaisten pj. Timo Soini hyvin totesi Yleisradion vaalikeskustelussa 14.4.2011?

Ylä-Karjala uutisoi ko. tuomioasiasta vain mielipidesivulla olevan tekstarin: "Olisiko Valtimon "kepun" kunnallisjärjestön syytä pitää ylimääräinen kokous?"

Paikallislehti on kyllä heti uutisoimassa mm. kaikkien ulkopaikkakuntalaisten samat ylinopeustuomiotkin. Mutta tällaisista asioista se vaikenee. Luulisi tulevan tällaisesta toiminnasta jo sulka hattuun, niin lehden toimitukselle kuin Ylä-Karjalan keskustalaisillekin? Varmaan tuleekin, kun joku sisäpiiriläinen hakee vain asiomerkkiä tai muuta tunnustusta, jolla yritetään sitten kansaa kusettaa?

 

Liitteenä Anne Härkinin asiaa koskeva uutinen:

 

Karjalainen: Kansanedustajaehdokkaalle tuomio kunnianloukkauksesta

IS: Julkaistu: 13.04.2011 14:09

Valtimolainen kansanedustajaehdokas Anne Härkin (kesk) on tuomittu sakkoihin kunnianloukkauksesta. 

Anne Härkinin vaaliviikko alkoi synkästi, kun hän sai tuomion kunnianloukkauksesta, uutisoi Karjalainen maanantaina. 

Härkinin tuomio oli 40 päiväsakkoa, eli yhteensä 440 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan loukatulle korvausta 1500 euroa.

Lehden mukaan tuomion taustalla on kesäkuussa 2010 Suomi24 -keskustelupalstalla käyty viestittely, jossa Härkin esitti eri nimimerkeillä valtimolaisesta toiminnanjohtajasta työhön ja henkilöön liittyviä vihjailuja. Härkin ja asianomistaja ovat tuttavia jo opiskeluajoilta.

Poliisin tutkinnassa selvisi, että viestit oli lähetetty Härkinin kotikoneelta sekä hänen työpaikkansa koneelta.

Lehden mukaan tuomittu myönsi oikeudessa kirjoittaneensa viestit, mutta ei pitänyt niitä kunnianloukkauksena. 

Lehden mukaan asianomistaja vaati ehdokkaalle tuomiota törkeästä kunnianloukkauksesta. Oikeus ei pitänyt kuitenkaan tekoa kokonaisuutena arvioiden törkeänä.

IS