VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

16.1.2013

Jukolan Osuuskauppa ja hallintoneuvosto halusivat salata postin lakkauttamisen kuntavaalien yli

Jukolan Osuuskaupan vaatimuksesta Nurmeksen keskustan postin lakkauttamisesta tiedotettiin vasta syksyn 2012 kuntavaalien jälkeen.

Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsin päätösesityksen taustaselvitys (postipalvelujen turvaamiseksi Nurmeksen keskustan alueella ja hallintomenettelyn käynnistämiseksi) sisältää tietoja, joita paikallislehti Ylä-Karjala ei ole kertonut lukijakunnalleen.

Asko Saatsin selvityksen mukaan: "Suomen Lähikauppa irtisanoi 29.6.2012 yhteistyösopimuksen Itellan kanssa postipalvelupisteestä (postitoimipiste 75500) Nurmeksen torin laidalla. Irtisanomisen taustalla oli kiinteistönomistajan ja Jukolan Osuuskaupan välinen esisopimus kiinteistön myymisestä Jukolan Osuuskaupalle vuoden 2013 alussa."

"Itellan johtaja Kirsi Laakso kysyi vasta elokuun 2012 lopulla Nurmeksen kaupungin kantaa postipalvelupisteiden sijaintiin Nurmeksessa. Nurmeksen kaupunginhallitus käsitteli asiaa 4.9.2012 kaupunginjohtajan katsauksessa. Kaupunginjohtaja ilmoitti kaupunginhallituksen valtuuttamana 4.9.2012 kaupungin kannan Itellan johtaja Kirsi Laaksolle, että Nurmeksessa tulee olla täyden palvelun postit Nurmeksen keskustassa ja Porokylässä."

"Maanantaina 29.10.2012 kunnallisvaalien jälkeisenä päivänä Itella tiedotti yllättäen sulkevansa Nurmeksen keskustan postin. Asia tuli järkytyksenä asukkaille ja yrityksille. Itella ei ollut asiasta ennakkoon yhteydessä myöskään kaupunkiin. Myöhemmin Itella on myöntänyt, että tiedonkulussa oli puutteita, ja että tiedotuksen ajankohta oli huonosti harkittu, ja että tiedotuksen ajankohtaan oli vaikuttanut myös yhteistyökumppanin toive."

Tämän "toiveen" on esittänyt siis Jukolan Osuuskauppa toimitusjohtaja Matti Konttinen. Asiaan vaikuttamassa ovat olleet myös osuuskaupan hallintoneuvoston jäsenet, puheenjohtaja Matti Timosen (kesk.) johdolla, varapuheenjohtajana valtimolainen yrittäjä Tarmo Hämynen.

Neuvotteluissa on lisäksi käynyt ilmi, että Itellan päätöksenteon pohjana käyttämät tiedot olivat vanhoja ja monilta osin vääriä. Lisäksi neuvottelussa kävi ilmi, että postinumeroalueella 75500 asiakkaiden paketteja oli jo vuosia ohjattu Porokylän postiin, vaikka he asuivat keskustan postin alueella. Onko peliä siis palattu Jukolan Osuuskaupan pussiin jo vuosikausia?