VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

30.11.2011

Kirkkokadun yläkoulusta tehty vain pintapölynäytetutkimus, siinäkin kosteusvauriomikrobeja

Kirkkokadun yläkoulun henkilökunnasta yli kolmasosa eli lähes 20 henkilöä ja useat oppilaat oireilevat sisäilmaongelmien takia.

Sisäilmakeskus on tutkinut vain ottamansa pintapölynäytteet ja niistäkin on löydetty parin vuoden takaisen remontin rakennuspölyjen lisäksi myös "yksittäisiä kosteusvauriomikrobeja" (Ylä-Karjala 24.11.2011).

Nyt koulua perussiivotaan kesällä 2010 valmistuneen remontin jäljiltä jo toisen kerran. Nurmeksen kaupungin teknisen viraston remonttivalvonta on jo tältäkin osin ollut erittäin puutteellista toimitilapäällikkö Pasi Parkkisen johdolla, kun koulu on otettu käyttöön ilman kunnollista tarkastusta myös remonttipölyjen osalta. Edes remonttisiivouksen valvontaa ei siis osata toimitilapäällikön toimesta.

Remonttipölyt ja pintapölynäytteet eivät kuitenkaan kerro koko totuutta koulun sisäilmaongelmien syistä. Korjattujen rakenteiden kosteusvauriot ovat erittäin pahat, kun remontin jälkeen mm. sisäseinää pitkin on valunut seinän läpi tihkunutta vettä.

Koulukiinteistöissä pitäisi tehdä perusteelliset kosteusvauriotutkimukset mm. seinä- ja kattorakenteiden osalta.

LUE MYÖS