VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

21.10.2012

Nurmeksessa ja Valtimolla maan kalleinta bensaa

Eipä tuo ihme ole, kun yhdellä toimijalla, Jukolan Osuuskaupalla/S-ryhmä, alkaa olla monopoli alueella, ja muut seuraavat rahankiilto silmissä. Turismille (mitä se sitten onkin?) tämä on hyvä viesti, Nurmes-Valtimo -alueella saadaan varmasti olla rauhassa vieraista. Bensan ylihinta on myös kiva lahja paikkakuntalaisille, onhan täällä kumarrettu Jukolan Osuuskaupan nimiin jo yli kymmenen vuotta, kun rappari Matti Konttinen tuli osuuskaupan johtoon. Ja kansalaiskeskustelu vaietaan paikallislehti Ylä-Karjalassa, kun sen päätoimittajana on myös vapaamuurari, Pertti Meriläinen.Kauppalehti 20.10.2012:

Bensatankillisen hintaero voi olla 15 euroa

Normaalin 95E10-bensan hintaero eri asemilla voi merkitä  jopa reilusti yli kymmenen euron hintaeroa bensatankillista kohden. Ääripäissä bensalitran hintaero on 26 senttiä, ilmenee bensan hintaa seuraavasta polttoaine.net-palvelusta. Tankillisella eli 50 litralla hintaero merkitsee yhteensä 13 euroa. Jos tankin on ajanut tyhjemmäksi, 60 litran tankkaus tietää jo yli 15 euron eroa.

Tällaiseen hintaeroon ei käytännössä päästä, sillä kallein hinta, 1,839 euroa litralta on Enontekiön St1-asemalla Hetassa. Halvimmalla bensalitra irtoaa Töysässä Tuurin Onnenliekistä. Siellä hinta oli perjantain kirjauksen mukaan 1,579 litralta.

Kalleinta bensaa tankataan tyypillisesti etäällä isoista kaupungeista ja Pohjois- ja Itä-Suomessa. Enontekiön Hetassa hinta hipoo 1,80 euroa Teboililla. Nurmeksen ja Valtimon ABC-asemat ovat myös 1,80 euron pinnassa.  Hinnakasta bensaa on toki etelässäkin. Esimerkiksi Neste Oilin Koivuhaan asemalla Vantaalla litra maksaa perjantaina 1,769 euroa.

Edullisimpia seutuja tankata on Kymenlaakso. Sieltä edullisimpien asemien listalla on useita tankkauspaikkoja niin Kouvolassa kuin Kotkassa. Litrahinnat kummassakin kaupungissa pyörii pyörivät 1,609–1,639 euron välissä.