VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.


Ylä-Karjala ajaa salaseuratoimintaa myös Valtimon kunnanvaltuuston työskentelyyn

Pääkirjoitus 17.9.2009: Ylä-Karjala syyttää Valtimon valtuutettuja, jotka eivät osallistuneet laivaseminaariin Tallinnaan. Ja sitten vielä sattui, että seminaarikokous ei ollut päätösvaltainen.

Ylä-Karjalan pääkirjoitustoimittaja ei tajua, että valtuutetuilla ei ole mitään velvoitetta osallistua seminaarimatkoihin, vaikka lehti antaa toisin ymmärtää. Lisäksi kuntalaiset eivät pääse niitä seuraamaan, kuten demokratiaan kuuluu valtuustokokouksien avoimuusperiaatteen mukaan. 

Lehti kannattaa selvästi salaseuraa kunnalliseen päätöksentekoon. Otsikko jopa, että "Valtuustoissa on eroja". Niin todella on, suurin osa kunnista ei järjestä tällaisia salaseuramatkoja osana kunnallista päätöksentekoa, kun asioiden valtuustokäsittelyt on lailla määritelty julkisiksi ja kaikille avoimiksi.