VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

16.4.2011

Lääkäripäivystys osittain Lieksaan - säästö 70 000 euroa

Kaupungin matkailuraadolle löytyy heti 318 000 euroa

 

Nurmeksen päättäjät eivät osaa muuta kuin paikata matkailuharrastelunsa rahanreikiä verorahoilla. Yhtään pitemmälle ei nähdä.

Nurmes-Valtimo -alueen lääkäripäivystyksen siirtäminen kesäkuun alusta osittain Lieksaan tuo arvion mukaan säästöjä noin 70 000 euroa vuositasolla. Lääkäriä saa akuutissa tilanteessa etsiä kesästä lähtien Lieksasta viikonloppujen ja juhlapyhien yhteydessä, niin nurmeslainen kuin matkaajana kaupunkiin eksynyt.

Nurmeksen peruspalvelutaso käytännössä romahtaa Lieksan kanssa. Valtimolla ollaan jo "kusessa", sairauskohtauksen tai ensiapua tarvitsevan vamman sattuessa matka Lieksaan tulee jo pitemmäksi kuin Sotkamon suuntaan. 

Tämän päätöksen vaikutukset tulevat näkymään myös sairaanhoitohenkilökunnan saatavuusongelmana. Lääkäripulan lisäksi kehitys johtaa siihen, että myös sairaanhoitajien osalta siirrytään vähitellen ja ainakin osittain kohti keikkahoitajien käyttämistä. Aivan samalla tavalla kuin lääkäripalvelujen kohdalla, koko ensiapupäivystys hoidetaan yksityisen keikkalääkäripalveluyrityksen kautta.

 

Loma-Nurmes Oy letkuissa pidettävä raato

Samaan aikaan Nurmeksen kaupunginhallitus päättää 18.4.2011, että kaupunki myöntäisi kaupunginjohtaja Vainionpään esityksestä matkailuraadolleen Loma-Nurmes Oy:lle 136 000 euroa tälle vuodelle, sekä 56 000 euron lisämäärärahan. Lisäksi kaupunginjohtaja Vainionpää esittää, että Loma-Nurmes Oy:lle myönnetään 126 000 euron vaihtovelkakirjalaina, joka käytännössä tulee myös kaupungin maksettavaksi.

Suunnitellun liikuntahallin rakentamisen jälkeen  Nurmeksen kaupunki on sitoutumassa maksamaan matkailuharrasteluunsa Loma-Nurmes Oy:n kassaan 281 000 euroa vuositasolla. Tämäkin summa tulee käytännössä aina nousemaan jo ylläpitokulujen kasvun myötä. Se on sitä nurmeslaista matkailuharrastelujen kasvupolitiikkaa, kulujen kasvupolitiikkaa veroeuroilla tilkittäväksi.