VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

Seppo Laaninen (kesk.) monella jakkaralla

NURMEKSEN KAUPUNGIN OMISTAMAN LOMA-NURMES OY:N PUHEENJOHTAJA TORPEDOI TARKASTUSLAUTAKUNNASSA

Nurmeksen kaupungin matkailuyhtiö Loma-Nurmes Oy:n puheenjohtaja Seppo Laaninen (kesk.) istuu myös kaupungin tarkastuslautakunnassa. Hän osallistuu myös johtamansa matkailuyhtiön toimintaan liittyvien asioiden käsittelyyn tarkastuslautakunnassa, ja rajoittaa selvästi kaupungin tarkastuslautakunnan toimintaa.

Tästä hyvä esimerkki saatiin Nurmeksen kaupungin tarkastuslautakunnan kokouksessa 12.12.2007. Tarkastuslautakunnan jäsen Liisa Honkanen esitti Pete Nykäsen kannattamana, että lautakunta pyytäisi kaupunginjohtaja Pertti Vainionpäältä selvityksen siitä, millä oikeuksilla hän on teettänyt golfkentän laajentamista koskevan uuden suunnitelman kaupungin rahoilla, vaikka golfasioista päättävä yhtiö oli jo aikaisemmin itse teettänyt oman suunnitelmansa. Loma-Nurmes Oy:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Laanisen ehdotuksesta asia sai toisen käänteen tarkastuslautakunnassa. Hän ehdotti, että lautakunta odottaisi ensin kaupunginhallituksen selvityksen, joka tullaan käsittelemään tehdyn kansalaisaloitteen pohjalta hallituksessa tammikuussa ja tarkastuslautakunta ottaisi kantaa sen jälkeen. Tarkastuslautakunnan jäsenet Riitta Korhonen (sd.) ja Pentti Pulkkinen (kesk.) kannattivat tietysti Seppo Laanisen esitystä. Ja kaupunginhallitus ei tietenkään nähnyt Vainionpään toiminnassa ja rahankäytössä mitään moitittavaa.

Paikallislehti Ylä-Karjala uutisoi asiasta 29.12.2007 (kirj. päätoimittaja Pertti Meriläinen). Mutta lehti ei kertonut nimenomaan sitä, että Loma-Nurmes Oy:n puheenjohtaja Seppo Laaninen teki tarkastuslautakunnassa vastaehdotuksen Liisa Honkasen esitykseen. Sekin tieto haluttiin salata.