VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

19.10.2012

Keskustan harjoittama kusetus jatkuu

Yle Pohjois-Karjalan radio uutisoi 16.10.2012, kuinka ihmisille on lähetetty Keskustan arpoja, jopa ukaaseilla, että jos avaat tämän arvan maksat 40 euroa.

Keskusta puolueena ei taida koskaan oppia, kuinka jäsenrekisteri pidetään kunnossa ja kuinka ihmisiä kohdellaan. On törkeää, että tallaisia arpoja on lähetetty esimerkiksi ikäihmisille, joilla ei ole mitään tekemistä Keskusta-puolueen kanssa.

Yle, Pohjois-Karjala 16.10.12:

Keskustan kampanja ärsyttää "valekepulaista"

Keskustan rahankeräyskampanja sapettaa puolueeseen kuulumattomia. Kontiolahtelainen Antti Laukkanen pyysi jo vuosia sitten paikallista piiritoimistoa poistamaan hänen tietonsa jäsenrekisteristä. Pyynnöstä huolimatta Laukkanen sai kotiosoitteeseensa hämäävän laskun puolueelta. Puoluesihteeri Timo Laaninen myöntää rekisterissä olevan edelleen sinne kuulumattomia henkilöiden tietoja.

Mistä on kyse?

   • Keskustan jäsenille tarkoitettu kampanja paljasti olemattomia jäseniä
   • Puolueen jäsenrekisteristä eroaminen on tuottaa vaikeuksia
   • Puolusihteerin mukaan valekepulaisia on enää jäsenrekisterin listoilla enää joitain kymmeniä
   • Keskustan jäsenrekisterissä oli vuosia aiemmin kymmeniä tuhansia valekepulaisia

Kun postista kolahti kirje keskustalta, alkoi kontiolahtelaisen Antti Laukkasen ihmettely.

- Lasku tuli. Ihmettelin mitä tehdä sille ja arvelin, että tuleeko jatkolaskua jos ei maksa tätä.

Keskustan kunta-arpajaiskirje sisältää kahdeksan kappaletta arpalippuja, joiden arvo on yhteensä 40 euroa. Mikäli arvontaan ei halua osallistua, tulisi arpalipukkeet postittaa takaisin. Saatekirjeen yhteydessä oleva lasku arpalipuista vaikuttaa ensi-silmäyksellä hämäävästi miltä tahansa laskulta.

- En ole tässä elämässä ollut missään kytköksessä keskustaan. Tiedän kyllä sellaisen puolueen olemassa olosta, Laukkanen sanoo.

"Kuntavaalien rahoittamiseksi järjestämme arpajaiset. Ostamalla kunta-arvan olet osaltasi tukemassa keskustaa ja samalla rakentamassa koko Suomea", saatekirjeessä selitetään rahankeruun taustoja.

Lipukkeessa kerrotaan, että arpajaisten bruttoarvo on kaksi miljoonaa euroa. Arpajaiskirjeitä on lähetetty valikoituneille jäsenille, joiden tiedot on poimittu puolueen jäsenrekisteristä.

- Edellisten vaalien aikaan sain keskustalta jäsenille tarkoitettua materiaalia postitse. Silloin soitin piiritoimistoon ja kyselin, miten olen joutunut keskustan jäseneksi. Lupasivat tuolloin pyyhkiä tietoni rekisteristään, mutta eivätpä näköjään ole, sadattelee Laukkanen.


Keskustan jäseneksi liittyminen on helppoa, eroaminen ei

Keskustan jäsenmäärä aiheutti keskustelua vuonna 2010, kun ilmi tuli, että puolueella oli jopa 50 000 valejäsentä. Selkkauksen takana olivat perhevaltakirjat. Yksi henkilö oli pystynyt valtakirjan avulla liittämään uusia jäseniä puolueen riveihin. Valekepulaisia arvellaan olevan rekisterissä vain enää kymmeniä. Puoluesihteeri Timo Laaninen myöntää, että valtakirjoja on käytetty näihin päiviin saakka.

- Käytännöt ovat vaihdelleen valtakirjojen käytössä. Nyt vaadimme, että uusi jäsen maksaa itse jäsenmaksun tai on ainakin tietoinen jäsenmaksusta, Laaninen sanoo.

Keskustan kunta-arpajaiset -kampanja on tuonut esille valekepulaisia ja rekisterin ongelmia. Puoluesihteerille on tullut kahden päivän aikana joitakin kymmeniä yhteydenottoja valekepulaisilta.

- Virheprosentti on pieni, mutta rekisterin ongelmat ovat tulleet laajemmin esille. Korjaamme rekisteriä parhaamme mukaan, Laaninen lupaa.

Laanisen mukaan ilmi on tullut myös eroamisongelma. Henkilötiedot saattavat jäädä jäsenrekisteriin vaikka yksi piiritoimisto pyyhkisi jäsentiedot.

- Jokaisella piiritoimistolla on oikeudet pyyhkiä vain oman alueensa tietoja. Jos henkilö on esimerkiksi muuttanut, hänen tietojaan voi olla usean piirin alueella, kertoo Laaninen.

Keskustan jäsenmäärä on tällä hetkellä 175 000. Kunta-arpajaiset -kampanja tavoittaa noin 50 000 henkilöä.

- Tämä on tehokas tapa puhdistaa rekisteriä. Toisaalta saamme näin myös uusia jäseniä, Laaninen toteaa.

Anu Rummukainen

Yle Pohjois-Karjala 


Muutama kommentti aiheesta

RämäRekisteri 16.10.

Keskustan kannattaisi ulkoistaa vaikka Kokoomustaustaiselle innokkaalle yritykselle jäsenrekisterin ylläpito ;)

Kuluttaja 16.10.

Kauan sitten tulleen kuningaskuluttajan mukaan nämä 'arpajaislaskut' voi heittää roskikseen ja arvat avat. Jos voitto napsahtaa, niin sen voi lunastaa, muuten arvat voi heittää laskun perässä roskikseen.

Jos et ole tehnyt sopimusta Keskusta puolueen kanssa arpojen myynnistä/lunastamisesta, niin omaa tyhmyyttään he niitä sinulle lähettelevät.

Alex 16.10.

Miksi kepussa jäsenille menevät laskut menevät eri osoitteeseen kuin vaalimateriaali? Kuka osaa arvata kumpaa rekisteriä käytetään tukianomuksiin? Sinänsä hyvä että Laaninen myöntää, että jäsentietoihin on merkitty samoja henkilöitä moneen kertaan.

Noh noh 16.10.

Täytyyhän meidän ymmärtää ,että verovaroista puolueille maksettavat tukiaiset perustuvat puolueen kannatukseen ja jäsenmäärään ,ei ole väliä onko puolueen "jäsen " enää edes elävien kirjoissa, tärkeintä on ,että raha juoksee.

Rajua menoa Ranualla 16.10.

Puolueeseen, kirkkoon tai muuhun yhtä selkeästi aatteelliseen järjestöön liittyminen tulisi olla mahdollista vasta silloin, kun aivot ovat tarpeeksi kehittyneet. Täysi-ikäisyyskään ei välttämättä riitä tähän.

Lasten aivopesu on lopetettava.

kep-1 16.10.

Vähän sama homma kuin firmoille lähetettävät valelaskut mainonnasta tms. vaikka sellaista ei olisi ostettukaan. Halutaan vain kokeilla meneekö lasku läpi.

Mediaa seurannut 16.10.

Tieto 50 000 ”valekepulaisesta” (mikä termi veroluontoisella maksulla rahoitettavan Ylen virallisessa uutisessa) v. 2010 taitaa olla valheelliseksi osoittautunut tieto. Ennen tuota keskustan jäsenrekisterien koontia ”kenkälaatikkokortistoista” nykyaikaiseen tietojärjestelmään keskustalla oli puolentoista sataatuhatta jäsentä. Jossain mediassa heitettiin väite, että jopa 50 000 oli ”kuolleita sieluja”, siis henkilöitä, jotka olivat siellä – mm paikkakunnan muuton takia - kahteen tai useampaan kertaan, nuorten jäsenluetteloihin ei oltu tehty ikätarkastuksia, oikeasti kuolleiden kortteja ei kaikkia ollut poistettu jne. Tuota 50 000 määrää yritettiin keskustan taholta useastikin korjata murto-osaan siitä, mutta se viesti ei silloisessa(kaan) mediailmapiirissä kuulunut mihinkään. Sittemmin ilmeni, että korjausten jälkeen uusi jäsenmäärä oli – yllätys, yllätys – suunnilleen samainen puolentoista sataatuhatta.