VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

Matkailu tärkeämpi kuntapalvelu kuin vanhusten hoitaminen

Nurmeksen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Kämäräisen (kesk.) mukaan eläke on esim. yksityisessä hoitokodissa asumista varten ja hoitokorvauksen omavastuuta tulisi lisätä, samalla matkailuun tulisi panostaa täysillä.

Ylä-Karjalaan tarjottu teksti:

Vanhusten hoitoa ajetaan yksityispalveluihin

Eduskuntavaaliehdokas, Nurmeksen kaupunginhallituksen pj. Matti Kämäräinen (kesk.) on todennut vaalikampanjansa aikana Karjalaisessa 18.10.06 kirjoituksessaan Millä rahalla vanhusten hoito maksetaan? seuraavaa: “Eläke on kehitetty vanhuuden turvaksi, ei säästettäväksi jälkipolville. Eläke on myös käytettävä tarkoitukseensa, esimerkiksi asumiseen yksityisessä hoitokodissa.“ Lisäksi hän toteaa, että “oikeudenmukaista minusta olisi lisätä omavastuuta, jos hoidettavalla on paljon omaisuutta, jota ei nykyisin huomioida hoitokorvausta määrättäessä.”

Yrittäjille suunnatussa sähköpostiviestissä eduskuntavaalien alla 6.3.2007 Kämäräinen totesi myös, että “meidän tulee panostaa täysillä matkailuun”.

Tässä eduskuntavaaliehdokas Matti Kämäräisen arvoja siitä, miten vanhustenhoitoa ja matkailua tulisi hoitaa.

Ylä-Karjalan ei julkaissut tekstiä

Päätoimittaja Pertti Meriläinen totesi: ”Ylä-Karjala on julkaissut mielipidekirjoituksia ainoastaan vaaliteemoista. Emme julkaise tekstejä, joissa kehutaan tai arvostellaan yksittäisiä ehdokkaita.”

- Samaan aikaan Ylä-Karjalassa kuitenkin julkaistiin eduskuntavaalien alla mm. Nurmeksen yrittäjien puheenjohtaja Kalevi Kämäräisen tekstejä, joissa hän sai arvostella SDP:tä ja eduskuntavaaliehdokasta, liikenneministeri Susanna Huovista nimellä. Tämä Ylä-Karjalan puolueettomuudesta.

Päätöksiä perustellaan milloin mitenkin 

Nurmeksen kaupunginhallituksen pj. Matti Kämäräisen puheet matkailuun täysillä panostamisesta ovat osa myös mielenkiintoista soutamista ja huopaamista tämän asian ympärillä. Jo valtuustoseminaarissa 2003 on päätetty, että kaupunki irtaantuu matkailutoiminnasta kokonaan. Myös kaupunginkamreeri Jari Lampinen perusteli Sotkan myyntiä Jukolan Osuuskaupalle valtuustolle 31.5.2007 nimenomaan sillä, että kaupunki on aikaisemmin päättänyt irtaantua Bomban alueen matkailua palvelevista kiinteistöyhtiöistä ja liiketoimintayhtiöistä. Tässä asia väännettiin koskemaan vain Bomban aluetta, kun Hyvärilässä kaupunki harjoittaa mm. yritystoiminnan kanssa kilpailevaa majoitus- ja ravintolapalvelutoimintaa. Asioita väännetään ja päätöksiä perustellaan siis milloin mitenkin kaupungin virka- ja luottamusmiesten taholta.