VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

Nuoret ja henkilökunta altistuvat päivittäin homeitiöille  

LAAMILAN KOULUN HOMEONGELMAA EI OTETA VAKAVASTI NURMEKSESSA

Laamilan yläasteen oppilaat, vanhemmat ja opettajat ovat huolissaan koulun kosteus- ja homeongelman takia. Oireita saavat niin oppilaat kuin opettajat ja sairaspoissaoloja on paljon. Oppilaat jättivät asiasta syksyllä 2007 adressivetoomuksen sivistysjohtaja Leea Kolehmaiselle. Toisena vaihtoehtona oli jo lakkoon meneminen. Ylä-Karjalan (24.11.07) mukaan "elokuussa Laamilassa itsekin työskennellyt Kolehmainen kertoi kärsineensä koulussa muun muassa silmien vuotamisesta ja kurkun ärsytyksestä".

Päättäjät eivät ota asiaa vakavasti 

Ylä-Karjala -lehdessä (1.12.2007) eräät valtuutetut näyttivät todelliset kyntensä tässäkin asiassa valtuuston kokouksen jälkeisessä keskustelutilaisuudessa. Aino Tertsunen kysyi: "Miksi oppilaiden annetaan yhä olla Laamilan koulussa, vaikka merkkejä huonosta sisäilmasta johtuvista sairauksista on runsaasti. Hän tiedusteli, onko valtuutetuilla tahtoa sulkea koulu."

Valtuutetut vetosivat vastauksissa tehtyjen tutkimustulosten ristiriitaisuuteen (ISS Palvelut ja Itä-Suomen työsuojelupiiri), joiden perusteella ei muka voida tehdä päätöksiä, vaikka on selviä oireita ja sairauspoissaoloja. Työsuojelupiirin tarkempi selvitys valmistunee tammikuussa 2008. Valtuutettu Yrjö Räsänen totesi matkailu- ja teollisuustilakeskustelussa (em. lehti), että "edessä on kuihtuminen, jos kaikki rahat menevät vanhojen rakennusten korjaamiseen".

Ylä-Karjalassa 8.12.07 oli erään valtuutetun nimetön kommentti asiasta: "Hirveisiin remontteihin ei ole varaa, koska koulu tulee lakkaamaan lähivuosina (2010). Opetus jatkukoon." 

Kaupungin tavoitteeksi onkin paljastunut pitää Laamilan homekoulu toiminnassa 2010 asti, huolimatta oppilaiden ja opettajien sairastumisista. Näin Nurmeksessa suhtaudutaan koululaisten ja koulun henkilökunnan terveysasioihin. Sen sijaan, jos kaupunginjohtajan ja -kamreerin työtiloissa kaupungintalolla tai terveyskeskuslääkäreiden työtiloissa on kosteusongelmia, ne on korjattu heti käynnistämällä korjaussuunnitelmat.