VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

6.3.2012

Kaupunginjohtajan ja lääkärin junailema "järkytysfarssi" sai pisteen

Nurmeksen kaupunginhallitus ei myöntänyt sairaslomaa valesairaalle

Nurmeksen pitkäaikainen kaupunginjohtaja Pertti Vainionpää sai tylyt lopun uralleen, kun kaupunginhallitus ei myöntänytkään hänelle jatkoaikaa Nurmes-Valtimo -kuntaliitosneuvottelujen loppumetreille asti. Samalla Vainionpään toiminta osoittaa, kuinka ainakin "valta" on mennyt hänellä päähän.

Vainionpää olisi halunnut olla päättämässä mahdollisesta Nurmes-Valtimo -kuntaliitoksesta. Hän esitti viime viikon maanantaina kaupunginhallitukselle, että hänen 5.3.2012 alkava pitkä vuosiloma ennen eläkkeelle jäämistä olisi siirretty.

Kaupunginhallitus kuitenkin päätti, että Vainionpää vuosilomaa ei tarvitse siirtää, ja hänen tulee luovuttaa työhuoneensa seuraajalleen Asko Saatsille 5.3.2012 ja  palauttaa kaupungin maksukortti ja puhelimen sim-kortti.

Tästä päätöksestä Vainionpää otti herneen nenäänsä. Hän oli päätöksestä omien sanojensa mukaan muka niin "järkyttynyt", että oli sillä saanut joltakin lääkäriystävältään kuukauden sairasloman. Sairaslomastaan huolimatta Vainionpää oli kuitenkin tehnyt töitään työpaikallaan.

Lääkärikaverinsa sairaslomatodistuksen takia Nurmeksen kaupunginhallitus joutui käsittelemään Vainionpään kohtaloa 5.3.2012.

Vainionpään ja lääkärin tekemän "järkytysfarssin" päätös oli Vainionpäälle hänen ansioidensa mukainen. Kaupunginhallitus ei myöntänyt hänelle sairaslomaa, eikä suostunut siten maksamaan hänelle lomakorvauksena kuukauden sairaslomapäiviä ennen eläkkeelle jäämistä toukokuun lopussa. 

"Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti hylätä kaupunginjohtajan sairauslomahakemuksen, koska kaupunginjohtaja on toiminut viikon 9 normaalisti virantoimituksessa. Samalla kaupunginhallitus totesi edellä olevasta johtuen, että kaupunginjohtajan vuosiloma toteutuu aikaisempien päätösten mukaisesti ajalla 5.3.2012 - 31.5.2012."

Kaupunginjohtajan ja lääkärin luoma "järkytysfarssi" sai tylyn lopun, samoin koko Vainionpään ura kaupunginjohtajana. Ja tiedä vaikka tämä "järkytysfarssi" olisi saanut vielä jatkoa uudella sairaslomalla, jos kaupunginhallitus ei olisi laittanut asialle nyt pistettä.