VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

7.9.2010

Suojatyöpaikka Pikesiin Nurmeksen hyväveli-porukassa

Toimitilapalvelujen ulkoistaminen Pikes Oy:lle paljastaa Nurmeksen virkamiesjohdon kierouden - ja valtuusto siunaa kaiken


Kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Liisa Honkanen (sit.) ja Jouko Kotivuori (sit.) tonkivat hienosti Nurmeksen haisevaa "hyväveli-tunkiota".

Nurmeksen kaupungin virka- ja luottamushenkilöjohto oli jo viime  vuodenvaihteesta lähtien valmistellut Pikesin kanssa Nurmeksen kaupungin toimitila-asiamiespalvelujen järjestämisen.

Tätä kuvaa hyvin myös keskustalaisen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Kämäräisen käyttäytyminen valtuustokokouksessa, kun kupletin juoni paljastui Honkasen ja Kotivuoren toimesta. Kämäräinen keskeytti törkeästi keskustelun valtuustosalissa todeten nuijan takana, että "enää ei vastata mihinkään" (Ylä-Karjala 28.8.2010).

Kämäräisen pinnan palamista edelsi seuraava keskustelu: "Jouko Kotivuoren mielestä sopimuksen tekemisessä on hätiköinnin maku, koska se on tarkoitus saattaa voimaan jo syyskuun alusta. Kotivuori ei ollut ainut valtuutettu, joka epäili, että sopimuksen taustalla on suojatyöpaikan petaaminen jollekin, jonka työsuhde Pikesiin on lähiaikoina katkolla. Sitä, kenestä mahdollisesti olisi kyse, ei kukaan kuitenkaan tohtinut sanoa jullki. Yksi epäililijöistä oli Yrjö Räsänen (sd.).

- Kun katsoo valmistelua, tuntuu siltä, että väite saattaa pitää paikkaansa.

Kaupunginjohtaja Pertti Vainionpää kiisti jyrkästi petausväitteet. Hänen mukaansa Pikes valitsee itsenäisesti, kenet se valitsee tehtävää hoitamaan."

Tässä Vainionpää valehtelee, kun hän itse istuu Pikesin työvaliokunnassa valmistelemassa asioita? Sitä Ylä-Karjalan toimittaja ei selvittänyt?

"Lisäksi Liisa Honkanen paljasti, että "kaupunginhallitukselle on aiemmin jaettu kaupunginkamreeri Jari Lampisen tekemä muistio, jossa sanottiin, että kaupunginjohtaja Pertti Vainionpää olisi vastustanut seudullisen toimitilayhtiön perustamista vastoin kaupunginhallituksen päätöstä.

Vainionpää ei epäilyä hyväksynyt, vaikka ei muistion olemassaoloa kiistänytkään.

- Tällaiset väitteet perustuvat hevosmiesten tietotoimiston tietoihin. Saahan sitä muistioihin kirjoittaa mitä haluaa, Vainionpää jyrähti.

Honkasen ihmeteltyä, eikö kaupunginkamreeri olekaan enää luotettava taho antamaan lausuntoja, valtuuston puheenjohtaja Matti Kämäräinen (kesk.) napsautti keskustelun poikki toteamalla, että "enää ei vastata mihinkään. "

- Tällainen menettely valtuuston puheenjohtajalta on törkeää, valtuutettujen oikeuksien estämistä valtuustokokouksessa. 

Nurmes maksaa Pikesille verorahoista tänä vuonna 15 000 euroa ja ensi vuonna 88 000 toimitila-asiamiespalveluista, mm. matka- ja puhelinkulujen lisäksi.

Pikes saa osoittaa suojatyöpaikkaan sopivaksi katsomansa henkilön. Vainionpää kuuluu yhdessä Valtimon kunnanjohtajan, Lieksan kaupunginjohtajan ja Pikesin toimitusjohtaja Asko Saatsin kanssa siihen pieneen piiriin, työvaliokuntaa, joka esittelee asiat Pikesin hallitukselle.

Paikallinen Ylä-Karjala kehui keväällä jutussaan, kuinka Nurmeksen ja Lieksan teknisten toimien yhdistäminen tuo tänä vuonna jopa 6000 euron säästöt hallintokuluihin. Varmaankin, kun siihen ei oltu laskettu toimitilapalvelujen hoitamista, eli noin 90 000 euroa vuositasolla. Asia haluttiin näin keväällä esitellä, samalla kun teknisen tyoimen johtajien palkkoja nostettiin tuhansilla euroilla kuukaudessa tehtäviä yhdistettäessä Nurmeksen ja Lieksan välillä.