VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

Nurmeksessa reilusti kovempia tuomioita

Tuoreen selvityksen mukaan Itä-Suomessa annetaan kovempia tuomioita kuin muulla Suomessa. Selvitys paljasti myös, että nimenomaan Nurmeksessa tuomiot ovat huomattavasti kovempia verrattuna muiden käräjäoikeuksien tuomioihin. Asiasta vaikenee paikallislehti Ylä-Karjala.

Mitä tämä kertoo Nurmeksen käräjäoikeuden syyttäjistä, tuomareista ja asianajajista? Nurmeksen käräjäosaston laamannina on Heli Suurpalo, käräjäjuomareina istuvat Lasse Palsio ja Juha Halijoki. Myös asianajajien tulisi ajaa asiakkaidensa etua Nurmeksen käräjäoikeudessa, oman taloudellisen etunsa lisäksi.

Tällaiset käräjäoikeudet joutaa nopeasti lakkauttaa ja yhdistää suurempiin käräjäoikeuksiin, jotta ihmisten yhdenvertainen kohtelu toteutuisi paremmin myös Nurmeksen käräjäoikeuden asiakkaiden osalta.