VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

PALVELUJA KARSITTU MATKAILUHARRASTELUN TAKIA 

Nurmeksessa on laitettu ja laitetaan miljoonia veroeuroja kaupungin matkailukohteiseen, samalla kun mm. sosiaali-, terveys- ja sivistyspalveluja karsitaan.

Esimerkiksi: Omaishoidontukirahat loppuivat kesällä ja lisämäärärahaa ei osoitettu, kaupungin kuntouttava päivätoiminta hinnoiteltiin yksityistaksan mukaan, harkinnanvarainen erityisesti lapsiperheisiin kohdistuva toimeentulotuki on poistettu. Laamilan ja Pielisjärven koulussa sekä Kyrölän vanhusten palvelukeskuksessa on pahoja kosteusvaurioita. Keskustan vesi- ja viemäriverkosto on vuotanut vuosia saneeraamatta.

Samaan aikaan kaupungin verorahoilla rakennetaan TE-keskuksen ja Opetusministeriön tuella kaupungin omistamaan Hyvärilän matkailukeskukseen lomahuoneistoja. Kilpailemaan alueen yrittäjien majoituspalvelujen kanssa, sekä suunnitellaan golfkentän laajennusta vastoin Pielis-Golf Oy:n jäsenistön ja hallituksen kantaa.