VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

Lehti jatkaa Pirisen mollaamista: Ylä-Karjala ei erota yksityisasiassa pyytämäänsä lausuntoa yleisestä eli yksikköä monikosta  

Jouni Pirisen vastine Ylä-Karjalalle osoitti sen jälleen

Keskustalaisten ja eräiden virkamiesten postitoimisto, Ylä-Karjala -lehti, taas asiallaan

Kaupunginvaltuuston pj. Jouni Pirinen (sd.) jättäytyi pois 2008 kunnallisvaaleista. Ylä-Karjala -lehti uutisoi asiaa toteamalla 18.9.2008: “Ylä-Karjalalle toimittamassaan lausunnossaan hän toteaa, että Nurmeksen ylimpien päättäjien on aika vaihtua”.

Pirinen kiistää vastineessaan 20.9.2008 näin todenneensa. Hän vaati vastineena tiedotteensa julkaisemista sellaisenaan ja ihmetteli Ylä-Karjalan toimituksen toimintaa totuuden vääristämisessä. Sitä ovat kysyneet monet muutkin.

Tämä on jälleen hyvä osoitus keskustalaisen postitoimiston toiminnasta Nurmeksessa. Jo aikaisemmin kesällä lehti arvosteli Pirisen toimintaa, kun Pirinen ei

ollut sokeasti kannattamassa keskustalaisten ajamaa Paras-hanketta isäntäkuntamallin pohjalta eikä kuntaliitosta.

Tämä lehti osaa kostaa kaikille riveillään ja rivien välissä, jotka eivät kannata sanomalehti Karjalaisen ja keskustalaisten valtapoliitikkojen ja virkamiesten ajatuksenjuoksua. Asiaa käsitelty laajemmin muissa tämän sivun jutuissa.

Myös Nurmeksen pitkäaikainen keskustavaikutta, kaupunginhallituksen pj. Matti Kämäräinen voisi muuten tehdä piriset ja jättäytyä pois antamalla tilaa uusille ajatuksille. Taitaa istua kymmenissä toimielimissä ja muissa luottamustehtävissä, vastaavan hammaslääkärin tehtävien lisäksi. 

Ylä-Karjala ei erota yksityisasiaa, lehden pyytämää henkilökohtaisen päätöksen perustelua yleisestä

Ylä-Karjala -lehti jatkaa Pirisen mollaamista tyylilleen uskollisena 23.9.2008 mielipidekirjoituksessaan.

Lehden toimitus ei erota yksikköä monikosta. Kuten em. lehden mielipidekirjoituksessakin todetaan, Ylä-Karjala oli pyytänyt Piriseltä lausuntoa ("lähetti Ylä-Karjalalle sen pyytämän lausunnon"), kun hän ei asettunut enää kunnallisvaaliehdokkaaksi. Pirinen oli toimittanut lausuntonsa käsitellen omaa asiaansa toteamalla myös, että "katson kansanvallan kannalta hyväksi, että henkilöt vaihtuvat korkeimmilla paikoilla". Tällä lauseella hän käsitteli omaa poisjääntiään kunnallisvaaleissa.

Tämän asian Ylä-Karjala kuitenkin uutisoi monikossa, kohdistaen Pirisen sanoman kaikkia koskevaksi. Lehti kirjoitti 18.9.2008, että "Pirisen mielestä Nurmeksen ylimpien päättäjien on aika vaihtua". Tämä lehden toimituksen ilmaisu on selvässä monikkomuodossa, joka koskisi kaikkia Nurmeksen ylimpiä päättäjiä, jopa virkamiehiä.

Ero on kuin yöllä ja päivällä. Luulisi, että lehdessä erotettaisiin itseään koskevan asian perustelu yleisestä ja varsinkin lehden pyytämässä lausunnossa, eli yksikkömuoto monikkomuodosta. Van kun lehti haluaa mollata ihmistä keinolla millä tahansa, niin kaikki keinot ovat sallittuja, kuten myös lehden toimituksen mielipidekirjoituskin osoittaa. Häpeäksi koko ammattikunnalle.

Myös aikaisemmin lehti ja varsinkin Jukka Räsänen on mollannut Piristä. Myös esim. Loma-Nurmes Oy:n nuorisomajoituksen lomahuoneistoja koskevassa uutisoinnissa. Se löytyy MUistiot-sivulta matkailurahojen kuppauksien käsittelystä.