VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

Kiinteistöveroja ollaan nyt nostamassa, tuloveroprosenttia vuoden päästä

 

Ylä-Karjala hehkutti 15.6.09 tekaistulla jutullaan: "Verot ennallaan paineista huolimatta".

Jukka Räsänen nostatti valtuuston pj. Matti Kämäräistä täysin tekaistulla jutulla, paineita olisi kuitenkin muka 3.3.-6 prosentin korotukselle. Korjauksena seuraavassa lehdessä todettiin kuitenkin, että korotuspaineet ovatkin 2020-luvun lopulle esitetyssä "ennustajaeukon" arvailussa 3.3-6 prosenttia. Varmasti vaikka enemmän, jos taloutta ei osa mitenkään muuten hoitaa kuin veroilla ja maksuilla.

Kuitenkin kaupunki on nyt nostamassa mm. kiinteistöveroja, vaikka Räsäsen jutussa väitettiin Kämäräisen suulla muuta.

Kaupunginjohtaja esittää hallitukselle 19.10.09, että 2010 yleinen kiinteistöveroprosentti olisi 0,8, vakituisen asunnon 0,35, muiden asuntojen 0,8, voimalaitosten 2,85.

Kun tänä vuonna yleinen kiinteistöveroprosentti on Nurmeksessa 0,7, vakituisen asunnon veroprosentti 0,35, muiden asuntojen veroprosentti 0,7 ja voimalaitosten 2,5.

Ja tuloveroprosentin korottaminen kerralla 0,5 prosenttiyksiköllä 20 prosenttiyksikköön on tarkoitus toteuttaa taloussuunnitelmaehdotuksen mukaan vuoden päästä, vuodelle 2011.