VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

Kaupunginhallitus antoi täyden tukensa Vainionpään toimille  

Kuntaliitto katsoo kuitenkin, että Nurmeksen kaupungin ja golfyhtiön välinen sopimus on edelleen voimassa

Karjalaisen 20.5.08 (toim. Esa Nevalainen) mukaan:

"Kuntaliitto suomi Nurmeksen golfsopimusta

Sopimuksen päättymisestä näyttövelvollisuus kaupungilla.

Kuntaliitto on antanut lausuntonsa Nurmeksen kaupungin ja pelaajaseura Pielis-Golf ry:n välisestä sopimuksesta syntyneeseen pattitilanteeseen. Lausunnossa pyyhkeitä tulee epäselvästä sopimuksesta, jolla kaupunki siirsi omistamiensa golfyhtiön osakkeiden äänivallan pelaajaseuralle.

Kuntaliiton lausunnon mukaan sopimus olisi edelleen voimassa ja kaupungin tulisi pystyä näyttämään sopimuksen päättyneen. Vanha sopimus nousi esille viime vuonna, kun kaupunki ilmoitti äänivallan luovuttaneen sopimuksen päättyneen.

Tulkinnanvaraisia ovat sopimuksen voimassaolon kannalta kaupungin golfosakkeiden omistusta ja golfyhtiön liikuntapaikkalainaa käsittelevät kohdat valtuuston vuonna 1999 hyväksymässä sopimuksessa.

Kaupunginjohtaja Pertti Vainionpään ja kaupunginhallituksen on katsottu tulkinneen sopimusta ja toimineen tulkintansa edellyttämällä tavalla. Kuntaliitto muistuttaa, että lopullisen tulkinnan sopimuksen voimassaolosta voi tehdä vain käräjäoikeus.

Lausunto annettiin kaupungin tarkastuslautakunnan pyynnöstä. Lautakunta lähetti Kuntaliiton lausunnon kaupunginvaltuustoon ja tiedoksi kaupunginhallitukselle. “


5.5.2008  

Nurmeksen kaupungin virkamiesjohto kiristämässä Pielis-Golf ry:tä

Nurmeksen kaupungin virkamiesjohdon toimintatavat paljastuivat jälleen kerran matkailuun liittyvissä asioissa, Pielis-Golf ry:tä haluttaisiin kiristää törkeästi. Kaupunginjohtaja Pertti Vainionpää esitti kaupunginhallitukselle "yhteistyöehdotuksen" tekemistä kamreeri Jari Lampisen kiristyssuunnitelman mukaan.

Esityksen mukaan Nurmeksen kaupunki olisi kaupunginkamreeri Jari Lampisen (Ylä-Karjala 3.5.08) mukaan ”valmis siirtämään kaupungin osakkeiden omistukseen perustuvan määräysvallan valtakirjalla seuralle siitä hetkestä lukien, kun kenttä on laajennettu 18-reikäiseksi".

Samassa jutussa todetaan myös, että Lampisen mukaan ”tavoitteena oli yhdeksän vuotta sitten ja on edelleen, että kenttäyhtiön hallituksessa valtaa käyttävät kaupungin puolesta seuran edustajat, ja että kaupungin osakeomistus pienenee”.

Miksi näin ei ole toimittu yhdeksän vuoden aikana, kun kerta jo tuolloin on muka asetettu tavoitteeksi toimia niin, että valtaa käyttävät seuran edustajat? Kaupunginjohtaja Pertti Vainionpää ja kamreeri Lampinen eivät ole noudattaneet tätäkään asetettua tavoitetta, varsinkaan nyt kun Jukolan Osuuskaupan ja kaupungin virkamiesjohdon vaatimuksesta on haluttu saada 18-reikäinen kenttä Hyvärilään.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 5.5.08 jättää kamreeri Jari Lampisen kiristysesityksen vielä pöydälle lisäselvityksien takia.

LUE MYÖS...