VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

Nurmeksessa tehtaillaan diabetespotilaille puutteellisia B-lausuntoja
 
Nurmeksen terveyskeskuksessa ei osata kirjoittaa edes B-lausuntoja oikein diabetespotilaille. Tai halutaan tarkoituksella kirjoittaa puutteellisia ja virheellisiä lausuntoja, jotta potilas ei saisi edes oikeudenmukaisia korvauksia sairautensa hoitoon.
 
Kela on hylännyt Nurmeksen diabetespotilaiden lääkekorvausoikeuksia, kun terveyskeskuslääkärin maksulliset B-lausunnot ovat olleet puutteellisia ja virheellisiä. Kuntayhtymän vastuullinen diabeteslääkäri on Kaija Pörsti.
 
Lääkärin lasunnoissa on valehdeltu mm., että sokerolääkitys olisi ollut katkolla, vaikka asiakas on käyttänyt jo reilun vuoden lääkettä reseptillä. Reseptitiedotkin siis todistavat lääkkeen käytön. Lisäksi valehdellaan lääkkeen annostuksesta, vaikka diabeteslääkkeissä erikoiskorvausoikeutta on mahdollisuus hakea B-lausunnolla jo puolen vuoden käytön jälkeen.
 
Kaiken huipuksi lausunnoissa mm. valehdellaan, että paastosokeriarvo olisi ollut seurannassa vain kerran yli 7,0, ja sillä kyseenalaistetaan koko lääkitys. Kun nimenomaan lääkityksellä ja ruokavaliolla asiakas on saanut pidetyksi paastosokeriarvon jollakin tavalla kohtuullisena. Lisäksi yli 7,0 arvo on ylittynyt useasti seurantavihkonkin mukaan, Pörstin valehteluista huolimatta. Ilman ko. lääkitystä paastosokeriarvotkin olisivat olleet huomattavasti korkeammat.
 
Kaija Pörsti ja ylilääkärinä toimiva Jyri Ilen eivät vaivautuneet vastaamaan sähköpostikyselyyn Pörstin B-lausunnon osalta. Se näiden viranomaisten vastausvelvollisuuksien noudattamisesta Nurmeksessa. Asiaan sai heti korjauksen valittamalla Kelan päätöksestä, myös Kelasta todettiin Pörstin antama B-lausunto puutteelliseksi.