VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

23.10.08

Miksi Jukka Kuhanen vääristelee Loma-Nurmes Oy:n ja Apajan tilannetta?

Sivistyslautakunnan pj. Kaija Kokkonen: ”rahojen lopullisesta käytöstä on ollut vaikeuksia saada tietoa”

Ylä-Karjala (Jukka Räsänen 21.10.08) toi lukijoilleen julki, että ”Nuortenpaja Apajan asiat ovat umpisolmussa”. Kuvatekstissä todetaan tiivistetysti, että ”Apajan portin sisäpuolella tapahtuu asioita, joista annetut lausunnot ovat keskenään täysin ristiriitaisia”.

Jutussa viitataan ensin Nurmeksen kaupungin tarkastuslautakunnan lausuntoon, jonka perusteella kaupunki on laittanut Apajan sopimuksen katkolle talven aikana. Sitten pitkäaikaisen työntekijän laittoman irtisanomisen aiheuttamaan tilanteeseen, jonka takia Loma-Nurmes Oy on joutunut tekemään sopimuksen välttääkseen asian etenemisen käräjille. Lisäksi Räsänen tuo julki haastattelujenkin kautta työpaikan huonot henkilöstösuhteet. Räsäsen juttuun Loma-Nurmes Oy:n hallituksen pj. Seppo Laaninen (kesk.) ja toimitusjohtaja Jukka Kuhanen kieltäytyivät kommentoimasta asiaa mitenkään.

Lehden jutun jälkeen yhtiön hallitus ja toimitusjohtaja Jukka Kuhanen saivat syyn vääntää asioita joksikin muuksi. Vastinetekstissä 23.10.08 Jukka Kuhanen korostaa, että ”Nuortenpaja Apaja ansaitsee työrauhan”, eli pitäisi olla vain hiljaa kaupungin omistaman yhtiön asioista.

Jukka Kuhasen tekstissä arvostellaan em. Räsäsen juttua, vaikka he itse ovat Laanisen kanssa kieltäytyneet tuolloin kommentoimasta asioita. Olisi varmasti ollut viisasta tulla esille heti näissä asioissa, eikä vain kieltäytyä kommentoimasta. Lisäksi heidän tulisi muistaa, että kysymys ei ole yrityksestä, vaan kaupungin matkailuyhtiöstä ja sen alaisesta nuorisotoimen hoitamisesta.

Kuitenkin Kuhanen myöntää omassa tekstissään, että ”työntekijän irtisanomisen joutuminen käräjille on sovittu sovintoratkaisussa, joka kokonaisuudessaan on vaitiolopykälin sovittu salassa pidettäväksi”. Tämä kertoo, että kaupungin verorahoista on jouduttu maksamaan ns. sovintoväliraha laittoman irtisanomisen takia, muuten tällaisia sopimuksia ei tehdä.

Kuhanen myöntää omassa tekstissään myös, että ”ongelmia on ratkottu viimeisen reilun vuoden aikana”. Tämä tarkoittaa sitä, että kysymys on todella vakavista ongelmista, koska sen käsittely on kestänyt näin pitkään ja jatkuu edelleen.

Kuhanen vääristelee tilannetta

Kaupungin kanssa neuvoteltavan tilanteen Kuhanen myöntää myös todeten, että ”olemme neuvotelleet uudesta ostopalvelusopimuksesta kaupungin kanssa myönteisessä hengessä”.

- Tätä Kuhasen kommenttia ei voi kuin ihmetellä, koska saman em. Ylä-Karjalan (21.10.08) vaalipaneelijutussa ”sivistyslautakunnan jäsen Merja Makkonen (sd.) myönsi, että hänelle on täysi mysteerio, menevätkö rahat nuorten toivomiin kohteisiin. Lautakunnan puheenjohtaja Kaija Kokkonen (kesk.) puolestaan kertoi, että rahojen lopullisesta käytöstä on ollut vaikeuksia saada tietoa. Raportointia ollaan tarkentamassa, ja yhteistyön jatkamista Hyvärilän kanssa joudutaan miettimään, Kokkonen paljasti.”

Koko vyyhti osoittaa myös sen, että nuorisotoiminta pitäisi kokonaan erottaa Loma-Nurmes Oy:n harjoittamasta matkailutoiminnasta, matkailuyrittämisestä. Eikä niin, että nuorisotoimeen varattuja rahoja käytetään tn. Hyvärilän alueen matkailupalveluihin, niin kaupungin kuin opetusministeriön rahoja. On puhuttu esim. jopa julkisten tukien käyttämisestä Hyvärilän aterioiden hintojen alentamiseen matkailuturisteille.

LUE MYÖS...