VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

28.11.08 

Vesi- ja jätemaksut nousevat reilusti 

Valtuusto päätti äänin 17-15 tuplata vesihuoltomaksujen perusmaksut

Nurmeksen kaupunginvaltuusto päätti 27.11.08 äänestyksen jälkeen ottaa myös viemärilaitoksen perusmaksun käyttöön, vesimaksun perusmaksun lisäksi. Päätös tarkoittaa kiinteän vesihuoltomaksujen perusmaksujen tuplaamista myös pienkäyttäjiltä. Omakotitaloasukkaiden lisäksi uusi maksu aiheuttaa korotuspaineita myös osakehuoneistojen yhtiövastikkeisiin ja vuokriin.

Päätös syntyi valtuustossa äänestyksen jälkeen, selvän ryhmäpäätöksen mukaisesti. Kaikki keskustalaiset ja kokoomuslaiset valtuutetut kannattivat uutta perusmaksua. Muut olivat vastaan.

Valtuustossa valtuutettu Väinö Jänönen (sd.) esitti Taisto Hakkaraisen (sd.) kannattamana, että viemärilaitoksen perusmaksua ei otettaisi käyttöön.

Valtuuston äänestyksessä kaupunginhallituksen esitystä viemärilaitoksen jäsenmaksun ottamisesta käyttöön kannattivat Kaija Kokkonen (kesk.), Seppo Laaninen (kesk.), Anssi Leinonen (kok.), Hannu Mikkilä (kesk.), Lahja Mustonen (kesk.), Timo Pelkonen (kesk.), Seija Puoskari (kesk.), Vesa Pyykönen (kesk.), Riitta Rekola (kok.), Leena Ruokolainen (kesk.), Pertti Ryynänen (kesk.), Terttu Siira (kok.), Jussi Säämänen (kesk.), Matti Timonen (kesk,), Matti Tolvanen (kesk.), Timo Nevalainen (kesk.) ja Päivi Piironen (vj., kesk.).

Uutta perusmaksua vastustivat Ritva Anttilainen (sd.), Taisto Hakkarainen (sd.), Liisa Honkanen (sit.), Väinö Jänönen (sd.), Eetu Karjalainen (sit.), Riitta Korhonen (sd.), Pauli Kuosmanen (vas.), Merja Makkonen (sd.), Pia Määttä (sd.), Matti Pelilikka (sd.), Jorma Pikkarainen (sd.), Jouni Pirinen (sd.), Hannu Pääkkönen (sd.), Aino Tertsunen (vj., vihr.), Veikko Jaaranen (vj., kd.).

Poissaolleiksi on äänestyslistaan merkitty Kyösti Haverinen (kesk.), Ilpo Koskikallio (vihr.), Matti Kämäräinen (kesk.), Veikko Malk (kd.), Kalle Myllynen (kesk.), Yrjö Räsänen (sd.) ja Kimmo Vainionpää (sd.). Kaupunginhallituksessa 17.11.08 jätevesihuollon perusmaksu perimistä asukkailta kannattivat kaupunginhallituksen pj. Kämäräinen ja jäsenet Mustonen, Puoskari, Pyykönen ja Siira.

Valtuuston päätös ei koske vesi- ja viemäriosuuskuntien asukkaita. Päinvastoin uutta maksua perusteltiin sillä, että kaupunki pystyy muuttamaan osuuskuntien hinnoittelua: “mahdollistaa asiakasosuuskuntien hinnoittelun ilman perusmaksua“. Lisäksi esittelytiedoissa todetaan, että “muutos edellyttäisi vesi- ja viemäriosuuskuntia perimään omien perusteittensa mukaista perusmaksua asiakkailta”. Osuuskuntien perusmaksujen suuruutta kaupunki ei voi kuitenkaan päättää, joten nähtäväksi jää kuka maksaa ja mitä osuuskuntien asiakkaina?

Mutta se on selvä, että nyt kaupungin vesi- ja viemärilaitoksen omakotitaloasiakas voi joutua maksamaan esim. vuodessa enemmän perusmaksuja kuin varsinaisia kulutusmaksuja. Uusi maksu on kohtuuton vähän vettä kuluttaville käyttäjille. Lue lisää...

Lisäksi valtuusto hyväksyi myös jätetaksojen korotukset ja muutokset kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti, ilman äänestystä. Lue lisää...

Samalla hyväksyttiin myös sosiaalilautakunnan syyskuussa tekemä lisämäärärahahakemus kuluvalle vuodelle sekä taloussuunnitelman vuoteen 2011 ja investointiohjelman 2013 asti. Lue lisää...