VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

16.12.08

Ylä-Karjala -lehti vaikenee tuomitun luottamushenkilöasemasta

Nurmekselainen 64-vuotias kaupunginvaltuutettu tuomittiin 20 päiväsakkoon

Ylä-Karjala -lehti (16.12.08) vaikenee mm. henkilön taustoista. Ei kerro edes sitä, että kysymys on merkittävässä asemassa toimivasta luottamushenkilöstä paikkakunnalla. Sen sijaan Karjalainen (12.12.08) nosti kaupunginvaltuutetun aseman otsikkoon.

- ”Ampuja pyysi, ettei häntä tuomittaisi rangaistukseen tai tuomiota lievennettäisiin.”

- ”Ampuja ei itse ottanut yhteyttä vahingonlaukauksen jälkeen poliisiin, vaan hänet tavoitettiin poliisitutkinnan perusteella."

Karjalainen uutisoi käräjäoikeuden tuomion 12.12.08 seuraavasti:

"Kaupunginvaltuutetun laukaus pimensi naapurin television

Nurmeksen vahingosta 20 päiväsakkoa. Ampuja ei ottanut itse yhteyttä poliisiin.

Nurmeksen käräjäoikeus tuomitsi 64-vuotiaan nurmekselaisen kaupunginvaltuutetun 20 päiväsakkoon syyskuun alussa tapahtuneesta kiväärillä ammutusta vahingonlaukauksesta. Tuomio annettiin varomattomasta käsittelystä.

Harhalaukaus tapahtui Porokylässä asuntoalueella, kun mies oli puhdistamassa asetta terassilla. Metsästyskiväärin lippaaseen oli jäänyt panos, jonka luoti lensi laukaisuliikkeen jälkeen läheisen omakotitalon oven lasin läpi ja rikkoi sisällä talossa olleen television.

Laukauksesta seuranneet vahingot ampuja sopi jo aiemmin asianomistajan kanssa. Ampuja pyysi, ettei häntä tuomittaisi rangaistukseen tai tuomiota lievennettäisiin.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että teko oli omiaan vaarantamaan jopa ihmishenkiä. Lisäksi ampuja ei itse ottanut yhteyttä vahingonlaukauksen jälkeen poliisiin, vaan hänet tavoitettiin poliisitutkinnan perusteella. Sakoista maksettavaa tulee tuomitulle yhteensä 700 euroa."