VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

8.5.2012

Nurmeksen virkamiesten toimintaan saatu malli Pohjois-Koreasta?

Nurmeksen kaupungin tilojen kosteusvaurio- ja sisäilmaongelmia salataan jopa toimitilastrategiassa

Nurmeksen kaupungin toimitilastrategiassa mainitaan vain muutaman kiinteistön kohdalla, että niissä on kosteusvaurio- tai sisäilmaongelmia. Nurmeksen kaupunginvaltuusto hyväksyi selvityksen 29.9.2011, varmaan edes lukematta sitä.

Kosteusvaurio- tai sisäilmaongelmista kärsitään lähes kaikissa kaupungin kiinteistöissä. Koulujen ja päivähoitopaikkojen lisäksi mm. Nurmes-talossa, kaupungintalossa, teknisessä virastossa ja Nuortenpaja Apajan tiloissa on todettu kosteusvaurio- ja/tai sisäilmaongelmia.

Miksi Nurmeksessa edes ongelmia ei tunnusteta, vaan niitä vähätellään ja salataan. Esimerkiksi Joensuun kaupungissa painitaan samanlaisten sisäilmaongelmien kanssa kuin Nurmeksessakin, mutta siellä asiat kuitenkin tunnustetaan, sanomalehti Karjalaisenkin mukaan.

Nurmeksessa tällä hetkellä tehdään mm. Nurmes-talolla putkiremonttia, kun huonolaatuiset kupariputket ovat tihkuttaneet vettä rakenteisiin. Putkiremontin lisäksi talossa pitäisi tehdä laajempi remontti kosteusvaurioiden korjaamiseksi, koska mm. Kirkkokadun koulun oppilaat saavat sielläkin pahoja oireita. Myös juhlasalissa ihmiset ovat saaneet pahoja keuhko-oireita mm. elokuvissa käydessään.

Nurmeksen kirkkokadun koulussa tialnne on erittäin huono, oppilaita on siirretty jo muihin tiloihin opiskelemaan, ja heidän olonsa on parantunut. Myös joululoman aikana oppilaiden oireilu helpottui, mutta jo parin viikon päästä kevätlukukauden alettua oireet palasivat. Koulun sisäilmakyselyn tulokset valmistuvat lähiaikoina.

Sisäilmaongelma on selvästi Kirkkokadun koulussa erittäin paha. Koulun jokainen oppilas ja koko henkilökunta altistuu siellä erittäin pahasti, vaikka kaikilla ei vielä oireita olisikaan. Vaikutukset voivat tulla terveyteen hyvin monella tavalla pitemmän ajan kuluessa, toiset ovat herkempiä oireilemaan heti.

Miksi siitä kaikki johtavat viranomaiset vaikenevat, vaikka voivat tarvittaessa joutua vastaamaan tekosistaan? Ja miksi johtavat viranomaiset teknisessä virastossa ja Nurmeksen teveyskeskuksesssa vähättelevät asiaa ja haluaisivat hiljentää keskustelun terveysongelmista?

Kirkkokadun kolun sisäilmaongelmien suhteen, toimittaja Birgit Halkio totesi Y-K 14.4.12 omana kommenttinaan, että "on ikävää, etteivät kaupungin päättäjät ja koulutoimi sekä koulujen vastuuhenkilöt ole kyenneet luomaan sellaista ilmapiiriä ja käytäntöä, että ongelmista voi ja saa puhua ilman pelkoa leimautumisesta, saati ilman suoranaisia kieltoja".

Näinkö Nurmeksessa myös kaikilla muilla tasoilla ja hallintokunnissa, että eräät päättävät mitä sanotaan ja muita kielletään sanomasta mielipiteitään. Toiminta Nurmeksessa on kuin Pohjois-Koreassa.