VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

 

Bomban puhallus osa 2 - ”Nurmeksen laki”

15.4.2010 17.05 | Kai Keskumäki | Yleinen

Yksiraiteisen junaradan varrella Nurmeksen ja Lieksan välinen raja sijaitsee Mätäsvaaran entisen kaivoskylän kohdalla, jossa radanvartijan mökki jää Lieksan puolelle ja talon asukkaiden huskyt Nurmeksen puolelle ulvomaan. Molempiin kaupunkeihin on sieltä yhtä pitkä matka. Kuitenkin Nurmeksen ja Lieksan asukkaiden tietämys paikallistapahtumista perustuu vain Karjalaisen kirjoitteluun. Lieksalaiset tietävät Nurmeksesta sen minkä ovat Karjalaisesta lukeneet ja nurmeslaiset Lieksasta täsmälleen saman verran.  

Bomban puhallus: toinen erä 

Bomban puhalluksesta viikko sitten käyty keskustelu meni jo ensimmäisessä kommentissa sivuraiteelle (Lieksan asemalla). Helena Eronen taisikin ”paikallisena asiantuntijana” kommentoida asiaa, josta ei mitään ymmärtänyt. Oikeastaan hän edustaa hyvin sellaista ainakin itäsuomalaisille tyypillistä tunnepohjaista ajattelua, jossa faktat eivät paljoa paina. Oleellistahan asiassa on, että suuri kunnan omaisuus luovutettiin ilman avointa kilpailua sisäpiirikaupalla taholle, jolla ei ole mitään kokemusta tai osaamista alalta. Osuuskauppa julkisti viikko sitten tuloksensa ja ilmoitti samalla, että Bomba on sille jo nyt ongelma. Samanaikaisesti kun kunta tällä tavoin lahjoittaa suuria omaisuuseriä joutuu se leikkaamaan peruspalveluja. Esimerkkinä voi mainita, että keväällä loppuu opetus parin kilometrin päässä Bombasta sijaitsevassa hyväkuntoisessa koulurakennuksessa, jossa Lehtovaaran ala-astella opiskelee tänään satakunta oppilasta. Bomban puhalluksen lisäksi paljastuu Nurmeksessa lisää kummallisuuksia. Kaupunki pyörittää verorahoilla yksitysten hotellien kanssa kilpailevaa Hyvärilän kartanohotellia, jolla on yhteiset varat, hallinto ja tilinpito nuorisokeskuksen kanssa. Tämäkin ”Nurmeksen lain” mukainen järjestely tulisi tutkia perinjuurin.    

Bomban puhallus osa 1: http://kunniatohtori.blogit.uu…/06/bomba/