VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

18.1.2012

Loma-Nurmes Oy halutaan mahdollisimman salaiseksi

Nurmeksen kaupungin johto pisti 5600 euroa kepulaisen "himmelin" toiminnan salaamiseen

Verorahoilla rakennettu Loma-Nurmes Oy harjoittaa opetusministeriön tuella alueen yrittäjien kanssa kilpailevaa majoitus- ja ravintolatoimintaa Hyvärilässä.

Bomban ja Sotkan kauppojen sotkujen paljastumisen jälkeen yksi 168,19 euron arvoinen yhtiöosake haluttiin kaupungin ulkopuoliselta matkailualan yrittäjältä pois. Nurmeksen kaupungin johto haluaa, että voi paremmin salassa harjoittaa matkailuharrasteluansa yhtiön salaseurassa.

Loma-Nurmes Oy on peruja Suomen keskustapuolueen ajamista "himmeleistä", yhtiöistä, joiden toiminta voidaan salata erillisissä yhtiöissä.

Näitä himmeleitä on Nurmeksessa ollut perustamassa erittäin aktiivisesti kepulainen, nykyinen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Keskustapuolueen hallituksen jäsen Matti Kämäräinen. Hänen työtänsä Loma-Nurmes Oy - nimisen himmelin hallituksen puheenjohtajana jatkoi osaltaan myös kepulainen Seppo Laaninen.

Loma-Nurmes Oy:n toiminta on ollut erittäin kivaa kepulaiselle porukalle yhdessä kaupunginjohtaja Pertti Vainionpään ja kaupunginkamreeri Jari Lampisen kanssa. Matkailuharrastelussa, kun yhtiön toiminta on aina rahoitettu verorahoilla. Samalla kaupungin talous on ajettu kuralle ja kuntapalvelut alas.