VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

Ylä-Karjala kampanjoi Pielisen kaupunkia

 

3.11.08 

Ylä-Karjala mainostaa 'Pielisen kaupunkia', ja lehti ei ole muka ottanut kantaa kuntaliitokseen?

toimituksen_kannanotto.jpgYlä-Karjalan päätoimittaja Pertti Meriläinen väitti lehdessä 1.11.2008, että “lehti ei ole ottanut kantaa kuntaliitoksiin”. Onko muisti näin lyhyt, vai tarkoituksellako nyt ihmisille valehdellaan? Pitääkö lehti lukijoitaan näin tyhminä?

Lehden pääkirjoituksissa ja toimituksen jutuissa on jatkuvasti viimeisen vuoden aikana kirjoitettu kuntayhteistyön ja samalla alueen laajan kuntaliitoksen puolesta.

Kevään 2008 aikana Ylä-Karjala (esim. 23.2.08) on myös pääkirjoituksissaan syyttänyt Juuan päättäjiä siitä, että he ajattelevat vain Juuan kunnan ja kuntalaisten etua kuntayhteistyö- ja kuntaliitosneuvotteluissa. Lehden pääkirjoituksessa vaadittiin 15.3.08 jopa kunnan neuvottelijoiden vaihtamista: ”neuvottelijat tulisi vaihtaa yhteisestä hyvästä kiinnostuneisiin”. Lisäksi 8.4.08 lehti siteerasi Karjalaisesta, että ”kunnissa tulisi tehdä vain rohkeita päätöksiä ja tehdä kuntaliitoksia ja laajaa kuntayhteistyötä”, siis ilman mitään kritiikkiä.

Lisäksi Ylä-Karjala on julkaissut vuoden aikana useita kertoja oheisen ison ilmoituksen (esim. 3.6.08). Ilmoituspohja on Sanomalehtien Liiton, mutta Ylä-Karjalan toimituksen muokkaama. Nimenomaan lehden toimitus on käsitellyt tähän ilmoituspohjan omaksi viestikseen lukijoilleen “Pielisen kaupunki“, kuntavaakunan kera. Ja ala-laidassa lukee kampanjan tavoitteena: “Lue mitä tuleman pitää, Ylä-Karjala”. Tämä on toimituksen viesti/ kannanotto.

LUE LISÄÄ:

Ylä-Karjala -lehti ajaa kuntaliitosta sokeana.

Karjalainen ja Ylä-Karjala painostivat Ahti Puumalaista? 

Paras-hankkeeseen sokea meno ei ole rohkeutta. Paikallislehti haluaa viedä Nurmesta sieltä, missä aita on matalin.

“Sosiaali- ja terveyspalvelujen piirimallissakin kustannukset nousisivat ja palvelut keskittyisivät”