VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

15.11.2012


"Enemmistö työryhmän jäsenistä oli Tuomo Kotilaisen valinnan kannalla"


Nurmeksen kaupunginhallituksen esityslista Lieksan ja Nurmeksen yhteisen teknisen johtajan valinnan osalta osoittaa jälleen, kuinka esityslistatiedoissa Nurmeksessa yritetään salata asioita.

Lieksan kaupunginvaltuuston 19.11.12 esityslistalla todetaan teknisen viraston johtajan valintaprosessista ja valintatyöryhmän kannasta mm., että "enemmistö työryhmän jäsenistä oli Tuomo Kotilaisen valinnan kannalla".

Valintatyöryhmän haastattelijoina ovat toimineet Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Lauri Kähkönen, Lieksan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Maija Riikonen, teknisen lautakunnan pj. Hannu Mikkilä, lautakunnan varapj. Antero Vesa, Lieksan kaupunginjohtaja Esko Lehto ja Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi.

Nurmeksen kaupunginhallituksen 12.11.12 esityslistalla ei ollut sanaakaan valintatyöryhmän kannanotosta, siinä vain Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi esitti Pasi Parkkista tehtävään. Nurmeksen kaupunginhallituksen jäseniltä salattiin tämäkin tieto, saati asukkailta.

Koulutustaustassa jo selvä ero. Viran valintakriteereinä on ylempi korkeakoulututkinto. Tuomo Kotilainen on ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut diplomi-insinööri, Pasi Parkkinen on vain rakennusinsinööri.13.11.12

Asko Saatsi haluaa salailupolitiikan jatkuvan Nurmeksessa ja Lieksassa

Kirkkokadun koulun sisäsilmatutkimusten tuloksia jopa lasten vanhemmilta salaavaa Pasi Parkkista esitetään tekniseksi johtajaksi


Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsin esityksestä Nurmeksen kaupunginhallitus esittää Lieksan kaupungille omana kannanottonaan, että toimitilapäällikkö Pasi Parkkinen valittaisiin Nurmeksen ja Lieksan yhteiseksi tekniseksi johtajaksi.

Nurmeksen kaupunginhallitus nuoli Asko Saatsin esityksen maanantaina 12.11.12 kokouksessaan.

Kokouksessa läsnä kävivät pj. Hannu Pääkkönen (sdp), Teemu Halonen (sdp), Anu Lipponen (kesk.), Merja Makkonen (sdp), Pertti Ryynänen (kesk.), Lahja Mustonen (kesk.), Pentti Kärkkäinen (kesk.), Airi Tikka (kok.), Matti Kämäräinen (kesk.), Yrjö Räsänen (sdp), Jussi Säämänen (kesk.), kaupunginjohtaja Asko Saatsi, kaupunginsihteeri Eeva Piironen, kaupunginkamreeri Jari Lampinen.

Nurmeksen kirkkokadun sisäilmaongelmien takia sairastuneiden lasten vanhemmat Anne ja Pekka Puumalainen sekä Eija Heikkilä kysyvät (Y-K 13.11.12) suoraan toimitilapäällikkö Pasi Parkkisen toiminnasta: "Olemme olleet avoimia koulua kohtaan, ja meidän tiedottamisemme perustuu tosielämän faktoihin, ei luuloon siitä, että mitään ei ole vialla. Miten on kaupungin tosiasioista tiedottaminen, kun Pasi Parkkinen kieltäytyy antamasta vanhemmille kopiota mikrobitutkimusten tuloksista? Pidetäänkö meitä vanhempia niin typerinä, ettemme osa vetää johtopäätöksiä tuon tulospaperin ja sen salailun välille?"

Näin Pasi Parkkinen on toiminut virkatehtävässään, ja sitten tätä ollaan Numeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsin johdolla esittämässä Lieksan ja Nurmeksen yhteiseksi tekniseksi johtajaksi.

Asko Saatsi ja Nurmeksen kaupunginhallitus haluaa selvästi jatkaa tätä Nurmeksen kabinetti- eli salailupolitiikkaansa myös nykyisen kaupunginjohtaja Asko Saatsin aikana.

On kuvottavaa, että samaan aikaan tämä "vahakabinettiporukka", kaupunginvaltuusto, kävi Polvijärven Huhmarissa asti luomassa Nurmeksen kuvaa; "Nurmes on nuorekas, nykyaikaisempi ja joustavampi". Lisäksi korostetaan "avoimuutta". Ja samaan aikaan Nurmeksen kaupungin virkamies Pasi Parkkinen estää sairaiden lasten vanhempia saamasta heidän lastensa terveyteen liittyviä mikrobitutkimusten tuloksia.

Ja sitten kaupunginjohtaja Asko Saatsi esittää tällaista "tapausta", Pasi Parkkista, Lieksan ja Nurmeksen yhteiseksi tekniseksi johtajaksi kaupunginhallituksessa. Vaikka Asko Saatsi itsekin totesi jo alkusyksyllä että myös Kirkkokadun koulun remonttien valvonta on pettänyt kaupungin taholta, ja siitä vastasi nimenomaan toimitilapäällikkö Pasi Parkkinen.

Onko Asko Saatsi laitettu jo Numeksen poliittisessa kermassa "puun ja kuoren" väliin esiittämään Pasi Parkkista tekniseksi johtajaksi, vaikka pätevämpiäkin hakijoita teknisen johtajan virkaan on?

"Aamuisin iho-oireinen liottaa hiuksia irti korvista ja silmiä auki"

Kirkkokadun koulun lasten vanhemmat kirjoittavat mm. lisäksi: "Etäopetus ei toimi käytännössä vieläkään. Muutamia yrityksiä etäopetuksen käyttöön on tehty, mutta ne ovat loppuneet tuloksettomina. Nyt opettaja tai koulunkäyntiohjaaja on paikalla melkein joka tunnilla. Kaksi viikkoa sitten oli rehtorin, muutaman opettajan sekä vanhempien ja oppilaiden kesken palaveri. Siellä kirjattiin asioita, jotka vähentävät altistusta ja helpottavat oppimista. Näistä noin kymmenestä asiasta on tapahtunut yksi: kivikoululla ollut vanha fläppitaulu on viety pois. Kivikoululta tuotiin pöydät, vaikka tavaroiden tuominen koululle kiellettiin. Esimerkiksi chaetomium-homeen poistaminen irtaimistosta on vaikeaa."

"Totta on myös se, että jo sairastuneiden oppilaiden oireet ovat pahentuneet sitä mukaa, kun kivikoululta on ruvennut tulemaan enemmän tavaroita ja ihmisiä etätilaan. Kivikoululla olevat toksiinit, jotka lapsemme ovat alun perin sairastuttaneet, kulkeutuvat myös papereiden ja vaatteiden mukana kaikkialle. Esimerkiksi astmaan sairastunut on joutunut käyttämään pahenemisvaiheen lääkitystä. Vakavista iho-oireista kärsivät ovat joutuneet antibioottikuurille. Aamuisin iho-oireinen liottaa hiuksia irti korvista ja silmiä auki, koska ihottuman erittämät visvat ovat liimanneet ne kiinni."

"Kirkkokadun koululle työrauhaa toivovat (Y-K:ssa 6.11.12. Jukka Ikonen, Arto Sihvonen ja Pasi Parkkinen) vähentävät sitä omalla välinpitämättömyydellään lasten terveydestä. Kun tiloissa on tutkittu olevan noin kymmentä mikrobilajia, joista mainitaksemme esimerkiksi streptomyces ja trichoderma, ei siellä pitäisi olla yhtään ihmistä jatkuvasti riippumatta pitoisuuksista." 

Miten on mahdollista, että Nurmeksen kaupungin johtaja Asko Saatsi, sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Kämäräinen (kesk.) ja kaupunginhallituksen pj. Hannu Pääkkönen (sdp) hyväksyvät tälläisen tilanteen? Nurmeksen lapset ja nuoret sekä kaupungin henkilökunta altistuvat sisäilmamikrobeille ja ovat sairastuneet Kirkkokadun koulussa elinikäisiin sairauksiin.

Miksi terveysalan valvontaviranomaiset ja työsuojeluviranomaiset eivät puutu tilanteeseen? Tällainen koulu pitäisi sulkea välittömästi. Nurmeksen päättäjät valtuutettuja myöten ovat asian suhteen täysin välinpitämättömiä, kun asia ei koske heitä ITSEÄÄN.