VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

20.5.2008

Kalevi Kämäräinen väärän puun juurella oma lehmä ojassa

Kämäräinen haukkuu oikeusministeriä käräjäoikeusuudistuksesta

Nurmeksen Yrittäjien puheenjohtaja, asianajaja Kalevi Kämäräinen arvosteli voimakkaasti oikeusministeri Tuija Braxia (vihr.) käräjäoikeusuudistuksesta Ylä-Karjalan yleisönosastokirjoituksessa 20.5.08. Uudistus on siirtämässä Nurmeksen käräjäoikeuden tehtävät suurelta osin Joensuuhun. Arvostelussa Kämäräisellä on myös oma lehmä ojassa, kun hänenkin työtehtävät siirtyvät ainakin osittain Joensuuhun.

Ja eikö suuri olekaan nyt kaunista, kun kyse on käräjäoikeusuudistuksesta? Luulisi Keskustan listoilla viime kunnallisvaaleissa Nurmeksen valtuustoon yrittäneen Kalevi Kämäräisen tietävän, että nythän kaikki suuri on tehty ainakin olevinaan “kauniiksi”. Laajoja kuntaliitoksia ajetaan silmät sokeina aikaisemman kuntaministeri Hannes Mannisen (kesk.) piirustusten pohjalta ja porkkanarahojen toivossa, samalla palveluja heikentämällä ja valtaa keskittämällä.

Eikö Kämäräinen tiedä, että kun kerta kuntia halutaan yhdistää, niin miksi ei siis myös valtion virastoja, kuten poliisilaitosta, verotoimistoja, työvoimatoimistoja ja myös käräjäoikeuksia? Mahdollisten kuntaliitosten myötä  yhdistetään paljon muutakin. Luulisi keskustalaisena Kämäräisenkin tämän tietäneen, vai onko kysymys omasta ja keskustalaisesta vaalipropagandasta näin kunnallisvaalien alla? Käräjäoikeusuudistus on kirjattu myös hallitusohjelmaan, haukkuisi ensin omia keskustalaisia nokkamiehiä.

Lisäksi Nurmeksen käräjäoikeuden päätökset on todettu vuoden 2007 julkaistun tutkimuksen mukaan maan kovimmiksi ja siten ihmiset eivät ole saaneet yhdenvertaista kohtelua Nurmeksen käräjäoikeuden päätöksissä. Onko siis vika tuomareissa vai puolustusasianajajissa? Tätäkään tutkimustulosta paikallislehti Ylä-Karjala ei julkaissut jostakin syystä. Mutta Kalevi Kämäräinen saa aina palstatilaa Ylä-Karjalassa, kun haukunnan kohteina ovat muut kuin keskustalaiset.