VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

25.01.2012

Eduskunta voi estää tai rajoittaa kansalaismielipiteen esittämistä!

Eduskunnan kansliatoimikunnan aloitteesta on heikennetty kansalaismielipiteen esittämistä eduskuntatalon edessä, kertoo Itsenäisyyspuolue tiedotteessaan. Aloitteen on allekirjoittanut vuonna 2010 eduskunnan puhemiehenä toiminut Sauli Niinistö (kok.).

Puhemies Sauli Niinistön allekirjoittama esitys huhtikuussa 2010 Helsingin kaupungille johti siihen, että Helsingin kaupunki on vuokrannut 1.12.2011 alkaen eduskunnalle kaupungin omistamat alueet eduskuntatalon edustalta ja sivustalta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että eduskunta voi nykyisin rajoittaa tai estää kansalaisten mielenilmaukset eduskuntalon vuokraamilla alueilla, toteavat Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen ja varapuheenjohtaja Mauri Nygård.

Itsenäisyyspuolueen tiedotteen mukaan toisen maata voidaan käyttää rakentamisen apuna ilman maanvuokrausta. Itsenäisyyspuolueen katsoo, että eduskunnan kansliatoimikunta halusi nimenomaan hallintaoikeuden koko maahan, kyseessä oli poliitikkojen turhautuminen muutamaan sitkeään mielenosoitukseen, joilla vastustettiin erityisesti muutoksia vesilakiin ja veden kansainvälistäkin kaupallistamista.

Itsenäisyyspuolueen Uudenmaan piiri pyrki järjestämään mielenosoituksen eduskuntatalon edessä vuoden 2010 itsenäisyyspäivänä. Eduskunta kielsi mielenosoituksen vedoten siihen, että se on tehnyt maanvuokrasopimuksen Helsingin kaupungin kanssa ja nyt eduskunta päättää mielenosoituksista.

Itsenäisyyspuolue on tehnyt Helsingin kaupungin päätöksestä oikaisuvaatimuksen, koska syy alueen vuokraukseen on puolueen mielestä kokoontumisvapauden rajoittaminen. Puolue vaatii eduskuntatalon edustaa koskevan maanvuokrasopimuksen purkamista.

Vaadimme maanvuokrauspäätöksen kumoamista, minkä jälkeen kaupunki voi antaa eduskunnalle luvan käyttää kaupungin aluetta käynnissä olevan rakennustoiminnan aikana korvauksetta tai kaupungin niin halutessa korvausta vastaan. Oleellista on, että Helsingin kaupunki säilyy eduskuntatalon edustan maa-alueen haltijana, jolloin puhemies Sauli Niinistön johtaman eduskunnan kansliatoimikunnan pyrkimys saada mielenosoitusten järjestäminen eduskunnan edessä omaan poliittiseen päätösvaltaansa estyy, mutta kuitenkaan ei aiheuteta mitään haittaa eduskunnan rakennustöille.

Itsenäisyyspuolueen mielestä eduskuntatalon edustan maavuokrauksella Helsingin kaupunki on tietoisesti antanut mahdollisuuden mielenosoitusten rajoittamiseen, mikä on puolueen mielestä perustuslain ja kokoontumislain vastaista.

Helsingin päättäjillä on syytä pelätä, että mielenosoituksia tultaisiin kohtelemaan maanvuokrauksen jälkeen toisin kuin aikaisemmin. - Siksi hallintaoikeutta ei pidä luovuttaa ainakaan eduskuntatalon edustan osalta, toteaa Itsenäisyyspuolue oikaisuvaatimuksessaan.