VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

10.1.2012

Pohjois-Karjalassa sähköt poikki viikon, Ylä-Karjalan nuolentakerho kehuu PKS:n varautumista myrskyihin

Ylä-Karjalan pääkirjoitus 5.1.2012 oli taas revitty yhtiön mainosteksteistä. Pääkirjoitus korostaa, kuinka hyvin Pohjois-Karjalan Sähkö Oy on varautunut myrskytuhoihin.

Samalla lehti yritti perustella myös PKS:n harjoittamaa korkeaa hintapolitiikkaa, puolustamalla sen kuntaomistajataustaa verrattuna muihin, erityisesti Fortumiin.

Pääkirjoitus oli jälleen osoitus siitä ruskeakielisyydestä, mitä erityisesti paikallislehdissä harjoitetaan ilmoittaja-asiakkaitaan kohtaan. Mitään kritiikkiä ei sallita, eikä asioita edes tutkita ja perustella oikeilla tiedoilla.

Ei tarvinnut kuin käydä PKS:n omilla neittisivuilla, niin voi todeta, että joulunajan myrskyt olivat tuhoisia myös Pohjois-Karjalassa monien kotitalouksien kohdalla. PKS:n nettisivuilla mm. todetaan, että vielä 28.12.2011 klo 17.00 "noin 5000 taloutta oli vielä sähköttä".

Lisäksi Ylä-Karjala toimitus voisi yrittää selvittää edes pääkirjoituksiinsa asioiden taustoja perustellessaan ko. sähköyhtiön sähkönsiirtohinnan mielettömiä korotuksia. Edes korotusta vuoden alusta lehti ei uutisoinut.

Joulunajan myrskyjen takia Etelä- ja Länsi-Suomessa sähköt oli poikki pahimmillaan yli 200 000 ihmiseltä. Pohjois-Karjala kokonaan ja osa Savostakin olisi siis pimentynyt täysin, jos myrsky olisi iskenyt alueelle samalla voimalla kuin rannikolla. Pohjois-Karjalassa on noin 165 000 asukasta. Pohjois-Karjalassa olisi vieläkin monilla sähköt poikki siinä tilanteessa.

Lisäksi Ylä-Karjalan toimitus unohtaa tahallaan jutussaan mainitsematta, että parin vuoden takainen myrsky maakunnan alueella aiheutti laajat tuhot ja tuollon sähkölinja-alueita siistittiin laajasti. Se PKS:n varautumisesta, kun omistajakuntien kirstuihin kerätään rahaa yksittäisiltä ihmisiltä ja yrityksiltä perittävillä ylisuurilla sähköenergia- ja siirtohinnoilla.