VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

5.11.2012

Verkkoadressin allekirjoittanut viikossa yli 600 ihmistä, listoja myös yrityksissä

Nurmeksen keskustassa asiamiesposti Sale-myymälässä vähentäisi Porokylässä asiointia

On täysin pöljää päättää Nurmeksen asiamiesposteista sen mukaan, mikä on "suositumpi" kohde asioida. Ylä-Karjala -lehti 3.11.12 osasi jälleen nostaa esille vain tämän vertailuasian. Vaikka palvelu ja asiointi Siwan tiloissa on paljon parempaa.

On itsestään selvää, että Jukolan Osuuskaupan asiakkaat ja postinumero 75530 alueella asuvat käyvät S-marketin postissa. Kaupan keskittymisen myötä S- ja K-ketjuihin, tämän kauppakytkyn postiasioihin tarjoaa vain S-market Porokylässä.

Entäpä jos S-market olisi ollut Nurmeksen keskustassa? Olisi aivan selvää, että se olisi tällä hetkellä suositumpi postiasioimispaikka kuin jokin Porokylän asiamiesposti.

Samalla voidaan myös kysyä, miten postipalveluiden käyttö tasaantuisi esimerkiksi vuoden aikana, sen jälkeen jos Nurmeksen keskustan tulevassa S-ketjun Salessa olisi asiamiesposti? On selvää, että S-bonuskortin ja joidenkin hintaetujen perässä juoksevien kohdalla myös tuleva keskustan Sale laskee Porokylän S-marketin kävijämääriä, ja samalla keskustassa hoidettaisiin myös postiasiat.

Itellan tilastotiedot asiointikäynneistä, joiden mukaan Porokylän S-marketissa tapahtuisi nyt noin 61 prosenttia asioinneista ja keskustan Siwassa 39 prosenttia, tulisivat siis ilman muuta tasaantumaan, jos tulevassa Salessa olisi asiamiesposti.

Nurmeksen postipalvelujen mahdollinen heikkeneminen johtuu hyvin paljon myös kaupan keskittymisestä ja myös postipalvelujen siirtymisestä suurien kauppaketjujen tiloihin.

Nurmeksessa päivittäistavarakaupan ja palvelujen keskittämistä Porokylään on tapahtunut jo pitemmän aikaa. Jo vuosia sitten mm. Jukolan Osuuskaupan toimitusjohtaja Matti Konttinen totesi Nurmes-talon tilaisuudessa, että Numeksessa pitäisi päättää kumpaa kehitetään Nurmeksen keskustaajamaksi, Porokylää vai Kauppalaa.

Tämä oli selvä viesti Porokylän puolella toimivalta Jukolan Osuuskaupalta. Ja siihen suuntaan on menty niin kaupungin toimesta (mm. kaavoitus) että Jukolan Osuuskaupan toimesta, että Porokylään on siirtynyt S-markettiin niin Alko ja nyt postipalvelut.

Eli tämä peli on hävitty jo tuolloin Jukolan Osuuskaupan tahdonilmaisulla, varsinkin kun Nurmeksen kaupunginvaltuutetut istuvat bonuskortti taskussa asioista päättämässä ja myös Jukolan hallintoneuvostossa.

Nurmeksen keskustan postipalvelujen osalta Itellan Petri Aaltonen (kuluttajapalveluista ja palvelupisteverkostosta vastaava johtaja) toteaa, että "jos palvelujen kysyntä kasvaa, vastaamme kyllä kysyntään" (Y-K 3.11.12).

Nurmeksen keskustassa ja 75500-postinumeroalueella asuvien ihmisten ja yritysten kannattaa siis ostella entistä enemmän esimerkiksi netistä, jotta olisi asiointeja enemmän.

Keskustan asiamiesposti loppuu 14.11.12, joten siitä lähtien Itella voi todeta, että "asiakaskäynneistä 100 prosenttia tapahtuu S-marketissa".