VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

Loosin lymyilypaikaksi on ilmoitettu Lieksa  

Nurmeksen ja Valtimon rapparit kuuluvat Khadam-loosiin

Hymy-lehti julkaisi elokuun ja syyskuun 2007 numeroissa Suomen Vapaamuurareiden jäsenluettelon vuodelta 2005.

Jäsenluettelon mukaan Nurmeksesta porukkaan kuuluvat: Alatalo Matti Vilho johtaja, Arstila Jukka Juhani erikoiseläinlääkäri, Asikainen Matti Olavi yrittäjä, Durchman Mikko Ensio tj, Eloranta Helge Johannes metsätalousinsinööri, Eskelinen Pekka maanviljelijä, Jääskeläinen Lauri Tapani projektip., Konttinen Matti Juhani tj, Korhonen Ossi Yrjö tekn., aineiden lehtori, Liimatta Erkki Antero koulunjohtaja, Pikkarainen Matti Antero tj, Puhakka Markku Juho erikoislääkäri, Saastamoinen Esko Herman aluejohtaja, Saastamoinen Urpo Kalervo, Turunen Matti Kalervo laivuri.

Valtimolta porukassa ovat: Harakka Paavo rehtori, Könttä Markku Kalle musiikin opettaja, Meriläinen Pertti Aulis toimittaja (nyk. Ylä-Karjalan päätoimittaja).

Lieksan rapparikasa: Eloranta Helge Johannes metsätalousinsinööri, Heikkilä Olavi Martti apteekkari, Hokkanen Matti Juhani hammaslääkäri, Horttanainen Esa Kalevi toim.joht., Hämäläinen Simo Eetu kapteeni evp. Ikonen Osmo Olavi sähköins., Jukola Risto Pekka lääkintöneuvos, Kinnunen Pentti Juhani apteekkari, Lyytinen Matti Aukusti toim.joht., Nuutinen Simo Heikki maanviljelijä, Pehkonen Olli-Pekka toim.joht., Tiainen Kyösti eläinlääkäri. Nämä kaikki kuuluvat samaan Khadam-loosiin mm. nurmeslaisen ja valtimolaisen porukan kanssa.

Juuan rapparit: Kähkönen Pentti Olavi johtaja, Vauhkonen Reijo Olavi hall. puheenjohtaja, Vuorinen Timo Juhani markkinointipäällikkö. Kuuluvat myös em. Khadam-loosiin.

Julkaistussa jäsenluettelossa ei näy kaikki rapparit kunnittain, vain ne jotka ovat hyväksyneet nimensä julkaisemisen jäsenmatrikkelissa. Asian kertoi mm. suurmestari Arto Uusitalo Yleisradion TV 1:ssä syyskuussa 2007.

Nurmeksen ja Valtimon rapparit kuuluvat juukalaisten ja lieksalaisten veljiensä kanssa Khadam-nimiseen loosiin, lisäksi siihen kuuluu jäseniä mm. Joensuusta, Kuhmosta, Siilinjärveltä, Etelä-Suomesta ja ulkomailta. Suomessa on kaikkiaan looseja 152, lisäksi rapparinaisilla on omia kerhojaan.

Hymyn (8/2007) mukaan järjestön suurvirkailijat valitaan suuristunnoissa:

“Suurloosin korkeimmat suurvirkailijat valitaan suuristunnossa, ja muodollisesti suurmestari määrää vanhimpain neuvoston jäsenet, suurvirkailijat, valiokuntien, jaostojen ja toimikuntien jäsenet sekä piirien suurvirkailijat tehtäviinsä. Suurmestarina toimii jäsenluettelon mukaan professori Arto Uusitalo, suurloosin sijaissuurmestarina Heikki Kukkonen ja apulaissuurmestarina Heikki Mäki.”

“Vapaamuurariveljeskunnan ylimmiksi lainvalvojiksi on valittu juristeja, joista monet käyttävät tai ovat käyttäneet tuomiovaltaa myös työssään. Suurlainvalvojana toimii laamanni Pekka Suninen, hänen sijaisenaan varatuomari Kimmo Valkiala. Suuroikeuden puheenjohtaja ja suurtuomari on Itä-Suomen hovioikeuden entinen presidentti Esko Kilpeläinen. Suuroikeuden jäseninä ja varajäseninä ovat OTT Tapio Takki, hovioikeudenneuvokset Teppo Hurme ja Allan Ahnger sekä asianajaja Aarno Arvela.”

 

“VAPAAMUURAREIDEN AJATUSRAKENNELMA ON ELITISTINEN JA RÖYHKEÄ"

Vapaamuurareista, heidän vaikutuskeinoista ja toiminnasta on paljon tietoa netissä. Useissa yhteyksissä tulee hyvin selväksi, että he käyttävät häikäilemättömästi valtaa omia tarkoitusperiään varten.

Itävaltalainen, valtiotieteen tohtori (toimittaja, julkaisija ja politiikan tutkija) Karl Steinhauser on tutkinut kauan vapaamuurarijärjestön toimintaa ja julkaissut aiheesta neljä kirjaa: EU huomispäivän super-Neuvostoliitto, 1992; Laillinen mafia, 1990; Pirun toimihenkilöt, 1991, Kuka kukin on ilman naamiota, 1992.

EU huomispäivän super-Neuvostoliitto -kirjassa mm. todetaan: “Suomesta löytyy rehellisiä ja rohkeita ihmisiä, jotka ovat kivunneet korkeiksi vapaamuurareiksi, mutta huomattuaan järjestön todellisen luonteen, eronneet siitä. Yksi tällainen on dipl. ins. Pertti Jotuni. Hän saavutti 23 vuoden opiskelulla vapaamuurariuden neljänneksi korkeimman asteen eli 30. asteen. Hän erosi järjestöstä huomattuaan sen kristinuskon vastaiseksi. Iltalehti julkaisi Jotunin haastattelun hänen eronsa perusteista viime elokuun 8. päivä (1991). Hän totesi mm., että “vapaamuurareiden ajatusrakennelma on elitistinen ja röyhkeä; toiminnan taustalla on rangaistuksen pelko, ei persoonallinen tunne siitä, mikä on oikein ja mikä väärin; vapaamuurareiden opetuksissa sanotaan mm., että Jeesuksen nimi on tuhottava“.

Tämä salapuoluejärjestö käyttää häikäilemätöntä valtaa niin paikallis-, alue- kuin valtakuntatasolla. Esimerkiksi Google-hakukoneen kautta laittamalla hakusanaksi ‘vapaamuurarit’, saa paljon rapparitietoa, sieltä löytyy mm. Hymy-lehden julkaisema Suomen rapparilista. Myös Hymy-lehden sivuilta löytyy hakukone rapparilistoilta.

Listalla eivät kuitenkaan näy esimerkiksi johtavat virkamiesjäsenet ja korkea-arvoiset poliitikot. Jäsen voi itse kieltää nimensä julkaisemisen vapaamuurarijärjestönsä listoilla, tuolloin nimi ei näy myöskään tiedotusvälineille vuotaneessa jäsenluettelossa.