VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

9.6.2010

Nurmeksen Lämpö Oy:ltä törkykasat puistossa

Nurmeksen kaupunki siivoomaan törkykasansa, sakon uhalla

 

Nurmeksen kaupunki oikein kuulutti ilmoituksella 3.6.2010 jälleen paikallisessa aviisissa, että rakennus- ja ympäristölautakunta suorittaa ympäristökatselmuksen 10.6.2010. Ilmoituksen mukaan ihmisille voidaan jopa asettaa uhkasakkoja törkykasojen poistamiseksi.

Koskeeko tämä myös Nurmeksen kaupunkia, vai pitäisikö heistä tehdä rikosilmoitus? Kaupunki voisi poistaa omat törkykasansa alueiltaan, ennen kuin ryhtyy asukaita uhkailemaan.

Nurmeksen Lämpö Oy esimerkiksi asensi kaksi vuotta sitten kesällä kaukolämpöputkistoaan Laamilan alueelle lämpökeskuksen johtaja Matti Pikkaraisen johdolla. Puistoalueelle vedetyn pytkityön yhteydessä kaupungin lämpölaitoksen edustajat kasasivat maajuurakot lähialueen tonttien rajoille, jopa niin että peittivät tonttien nurkkakiven törkykasallaan. Luulisi, että lopputarkastuksessa tällaiset asiat huomattaisiin palkkansa eteen, jos tavoitteet ovat oikeat? Ne kasat ovat vieläkin paikoillaan, vaikka niistä on jo erikseen pariinkin otteeseen soitettu. Taitaa puhelut mennä kuuroille korville, kun on kyse kaupungin pikkuvirkamiehistä.

Ylä-Karjalan pääkirjoituksessa 8.6.2010 jatkettiin vielä tätä asukkaiden yksipuolista syyttämistä ja leimaamista. Siinä oikein todetaan: "Rakennustarkastaja Markku Lehikoisen mukaan sakolla uhkaaminen auttaa. Näin Nurmeksen kuin Valtimonkin rytöläjiä ja kaatumassa olevia rakennuksia katsellessa tulee mieleen, että jos vain  sakko tehoaa, se tulisi asettaa nykyistä varhaisemmassa vaiheessa. Tilanteen korjaaminen ei yleensä ole kiinni rahasta, vaan viitseliäisyyden ja muiden ihmisten huomioimisen puutteesta."

Näin todella on, varsinkin Nurmeksen teknisen palvelukeskuksen virkamiesten osalta,kyse ei ole rahasta. Heillä olisi ollut jo pari vuotta aikaa korjata rytökasansa palkkansa eteen,ja samalla siistiä myös puiston puusto, mutta kiinnostus taitaa olla vain palkankorotuksiin, ei omalla vastuualueella oleviin töihin.