VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

1.12.2011

Nurmeksen kaupunki pyrkii lopettamaan  kylien vanhustentaloyhdistykset

Lipinlahden kepukerholle 3000 euroa maitolaituriin, Petäiskylän vanhustentalolle ei kaivon puhdistamiseen

Nurmeksen kaupunginhallitus on myöntänyt Lipinlahden kepulaisten pyörittämälle kyläyhdistykselle 3000 euron lainan maitolaiturin kunnostamiseen. Istuuhan kaupunginhallituksessa mm. Lipinlahden kepulainen Lahja Mustonen.

Syksyn aikana kaupunginhallitus ei myöntänyt Petäiskylän vanhustentaloyhdistykselle vastaavaa 3000 euron lainoitusta kaivon puhdistamiseen. Petäiskylässä asuva yksityishenkilö joutui tulemaan apuun, jotta kaivo saatiin puhdistettua.

Nurmeksen kaupunki ei osallistunut kaupungin puhdistuskustannuksiin mitenkään. Kaupunginjohtaja Pertti Vainionpää esitti asian raukeamispäätöstä lokakuussa 2011 kaupunginhallitukselle, ja se hyväksyttiin kaupungin johdon kumileimaisimessa, kaupunginhallituksessa.

Nurmeksen kaupunki alasajoi joitakin vuosia sitten myös Saramon vanhustentaloyhdistyksen kieltäytymällä lainarahoituksesta. Sen sijaan Ylikylän kepu-keskuksen vanhustentaloyhdistykselle annettiin lainaa.

Nurmeksen kaupungin johdon selvänä tavoitteena on pitää omat vanhustenhuollon palveluasunnot mahdollisimman täynnä. Ajamalla alas kylien vanhustentaloyhdistyksiä kaupunki pyrkiin saamaan mm. Kyrölän palveluasunnot täyteen vuokralaisia, ja vuokrien ja palvelujen hintoja kaupunki on korottanut jatkuvasti.

Kun kaupungin kermakerho ei muuta "rahasampoa" keksi, niin se rahastaa mahdollisimman paljon niiltä, jotka joutuvat vanhuuden tai sairauden takia turvautumaan kaupungin palveluihin. Aikoinaan jopa nykyinen kaupunginvaltuuston pj. Matti Kämäräinen kirjoitti eduskuntavaalien alla Karjalaiseen, että vanhusten rahavarat tulisi käyttää asumiseen ja palveluihin. Nurmeksessa näitä rahoja osataan kerätä, ja vanhuksilta ja sairailta kerätyt rahat kaupunki ohjaa turistien palveluihin Hyvärilän matkailukeskukseen.

Hyvärilän turistirysän lisääntyviin rahatarpeisiin myös Salmenkylän liikuntahalli tulee kokemaan saman kohtalon. Se on pistetty jo myyntilistalle, jotta rahat ja rahastus saataisiin myös liikunta- ja harrastuspalvelujen osalta keskitettyä entistä enemmän Nurmeksessa Hyvärilän alueelle.

Nurmeksessa matkailukohteiden seinien pystyssä pitäminen, kiinteistöjen huolto- ja ylläpitokulut, ovat jo ylisuuret kaupungille. Ja uusi Hyvärilän liikuntahalli vain lisää entisestään näitä kuluja.

LUE MYÖS