VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

23.11.2011

Valtimoa johtaa kepulaisten salaseura

Keskustalaiset Erkki Valjus ja Aimo Rajasalo yrittivät salata kuntaliitosvalmistelun tiedotusta julkisuudelta ja kuntalaisilta


Ylä-Karjala kertoi 15.11.2011, että Valtimon kunnanhallituksen pj. Erkki Valjus (kepu) olisi yrittänyt kutsua kunnanvaltuuston salaiseen tiedotustilaisuuteen kuntaliitoksen eduista ja haitoista.

Myös kunnanvaltuuston pj. Aimo Rajasalo oli perjantaina 11.11.2011 vieraillut salaa Valjuksen kanssa Nurmeksen kaupunginkamreeri Jari Lampisen puheilla (Y-K 15.11.2011). Salaista tilaisuutta Valjus yritti kutsua kokoon tiistaiksi 15.11.2011.

Erkki Valjus on oikein "harmissaan sähköpostitse väitetyn tiedon vuotamisesta julki". 

Valjus oli lähettänyt kutsut kunnanhallituksen puheenjohtajana sen jälkeen kun oli käynyt salaisen neuvottelun Nurmeksessa mm. kaupunginkamreeri Jari Lampisen kanssa.

Valjus perustelee salaamista kuntalaisilta mm. sillä, että "sitä ei ollut tarkoitettu julkiseksi, mutta kysyn toisten mielipiteitä kunnallisjärjestömme (kepu) kokouksessa maanantai-iltana".

Erkki Valjuksella ei taida olla mitään käsitystä siitä, että kunnassa on muitakin ihmisiä kuin hänen kepu-kunnallisjärjestössä, kunnanvaltuuston ei tulisi olla salaseura? Nimenomaan kuntalaisille tulisi erittäin avoimesti tiedottaa kaikista valmistelun alla olevista asioista, varsinkin kuntaliitokseen liittyvistä selvityksistä. Mikä salaseuran yksinvaltias tämä Erkki Valjus luulee olevansa?

Kuntaliitosasiassa kunnan kaikille jäsenille tulisi kertoa mahdollisimman avoimesti kuntaliitokseen liittyvistä asioista, ei vain valtuutetuille! Valtimokin ratkaisisi hyvin nopeasti koko asian järjestämällä valtimolaisille kansanäänestyksen mahdollisesta kuntaliitoksesta Nurmeksen kanssa, ei siihen muuta tarvita.

Lisäksi Erkki Valjuksen menettely on myös kuntalain ja hallintomenettelylain vastainen. Hän ei ollut edes kutsunut valtuuston sisäiseen tiedotustilaisuuteen kunnanjohtaja Pentti Kemppistä, vaikka Kemppinen osallistuu myös kuntaliitosselvittelyn valmisteluun, jo virka-asemansa perusteella.

Nurmeksen kaupunginkamreeri Jari Lampinen on lisäksi pelotellut Valtimon valtuutettuja valtavilla valtionosuusleikkauksilla, sanomalehti Karjalaisen mukaan jopa yli 11 miljoonan euron vuosittaisilla leikkauksilla (tätä pelottelua Ylä-Karjala ei kerro edes valtimolaisille lukijoilleen). Kuitenkaan mahdollisista valtionosuusleikkauksista ei vielä ole edes päätetty. Eikä ne ole siis tiedossa.