VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

17.1.2012

S-ketjun Jukolan Osuuskauppa kusettaa jo Nurmeksen yrittäjiä

Nurmeksen kaupunki luuli S-ketjun paikallista Jukolan Osuuskauppaa matkailuharrastelunsa pelastajaksi antamalla sille Bomban ja Sotkan kiinteistöt ja lähes 10 hehtaarin maa-alueet 400 000 eurolla. Ilman julkista ja avointa myyntiä, vaikka valtio ja opetusministeriö olivat tukeneet alueen rakentamista miljoonilla euroilla.

Toisin on käynyt. Jukolan Osuuskauppa ilmoittaa vuosittain paikallisen rapparikerhokaverin vetämässä Ylä-Karjala -lehdessä, että joulun ajan kysyntä on kasvanut vähintään 30 prosenttia ja kaikki majoitustilat ovat kuulema lähes täynnä. Joka vuosi sama vitsi ja samat kasvuprosentit ja huoneita on silti aina tyhjillään, myös venäläisten käydessä kääntymässä vuodenvaihteessa.

Nyt viime vuosina Jukolan Osuuskauppa on keksinyt myös uuden keinon kerätä rahat mahdollisimman tarkkaan turisteilta. Osuuskauppa tarjoaan Bomballe ja Sotkalle majoittuville turisteille ilmaisia ostoksia kauppaostoksille. Mutta mitenkäs se hoidetaan?

Jukolan Osuuskauppa kuljettaa ihmiset ostoksille syrjäteitä pitkin, kiertämällä Nurmesjärven pohjoispuolen ohitustien kautta Pohjoispään perukoille ja sieltä linja-auto kiemurtelee Jukolan Osuuskauppaan. Ja paluureissu samaa reittiä takaisin, jotta turisteille ei vain tule houkutusta jäädä pois Nurmeksen vanhan keskusta-alueen kauppoihin ja tekemään ostoksia, eivätkä edes näe matkalla keskustan liikkeitä. Tämä on Jukolan Osuuskaupalta varmasti jo yhteishengen ja sitä "yhteen hiileen" puhaltamista yrittäjien kanssa Nurmeksessa?

Ylä-Karjala -läpyskään oli saatu jopa aiheeseen liittyvä tekstiviesti läpi: "Turistien asiointikuljetukset Bomban suunnalta Porokylään pitäisi ajaa ydinkeskustan kautta" (Y-K 10.1.12).

Siis suorinta tietä ei käytetä. Eipä siis ihme, että Nurmeksen vanhan keskustan liikkeissä ei tunkua ole edes venäläisten käydessä asioillaan Jukolan Osuuskaupan järjestämillä kuljetuksilla. Ja keskustan pienliikkeiden pitäjistä jopa eräät ilmoittivat paikallislehdessä olevansa kiinni, loppiaisen alla ja sen jälkeen.

Kyllä on Jukolan Osuuskaupalla Nurmeksessa jo pienestä kiinni tuloksen tekeminen ja kannattavuus matkailuharrastelussaan. Jukolan Osuuskaupalle, paikkakunnan asiakkaille ja varsinkin muille yrittäjille saattaisi olla parempi, että tämä osuuskauppa liitettäisiin Pohjois-Karjalan Osuuskauppaan.

Asiakasomistajienkin kannalta niin olisi parempi. Pohjois-Karjalan Osuuskaupan asiakasomistajille maksetaan vuosittain 12 prosentin korko 100 jäsenmaksuun, mikä tietää aina vuosittain 12 euroa tilille. Lisäksi hintataso jopa maitotuotteissa on isommissa osuuskauppaketjuissa edullisempi.

Ylä-Karjalan alueen asiakasomistajat hyötyisivät ostoksistaan myös vuosittain enemmän, kun PKO maksaan alueensa osuuskaupan vuosiostoksista myös korkoahyvitystä, sitä Jukolan Osuuskauppa ei tee korttiasiakkailleen. Jo Lieksassa tämäkin on toisin, PKO:n jäsenet hyötyvät tästä korkopalautuksesta myös Joensuun seudun kaikista ostoksista, kuten Prismassa käydessään, ravintola- ja hotellilaskuista puhumattakaan. Jos käyttävät myös Joensuussa tai Kolilla S-ketjun palveluja.

Mutta eihän Nurmeksessa, Valtimolla, Juussa ja Rautavaaralla liittymistä suurempaan osuuskauppaan mietitä, kun muutamat alueen edustajat vain saavat joitakin henkilökohtaisia etuja Jukolan Osuuskaupan luottamuselimissä toimitusjohtajan juoksupoikina. Jospa päätös tulisi jostakin ylempää, S-ketjussa.