VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

28.11.2012

Kaupunginjohtaja Asko Saatsi ei osaa muuta kuin vähätellä Kirkkokadun koulun  sisäilmaongelmia

Hyvin pyyhkii?

- "Luottamus nollissa, lapsilla on oikeus käydä koulua puhtaassa ympäristössä, viestittivät vanhemmat ja lapset kaupungille" (Ylä-Karjala 22.11.12).

- "Kirkkokadun koulun aulan katto korjataan vasta ensi kesänä" (Y-K 20.11.12).

- "Liikuntasaleista tuleekin pula" (Y-K 24.11.12).

Viikon (47) sitaatti: "Kuka pimitti Kirkkokadun koulun  kesän materiaalinäytteiden tulokset, jotka Putuksen lausunnon täydentäjänä olisivat olleet pakottava syy sulkea koulu?" (Y-K 20.11.2012). -Vastausta ei ole kuulunut, kun tutkimustietoja salataan.

Kaiken huipuksi Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi vastasi erittäin tylysti, kun Kirkkokadun koulun nuoret, heidän vanhempansa ym. olivat mielenilmauksessa Nurmeksen kaupungintalon edustalla 22.11.12. Saatsin vastasi, jopa Nurmeksen työterveyslääkäri Tapio Hyväriseen vedoten, että "sisäilmaongelmien ja sairastumisten syy-yhteydet ovat osoittamatta". Näin, vaikka koulun nuorista yli puolet, eli yli 100 nuorta oireilee?

Lisäksi Tapio Hyvärinen on vain kaupungin edustaja ja yleislääkäri Nurmeksen arvauskeskuksessa. Mitä tältä Hyväriseltä voi siis muka odottaa asiassa? Ei mitään.

Kaupunginjohtaja Asko Saatsi vähättelee selvää terveysongelmaa. Y-K 20.11.12 tekstari kertoi hänellekin todellisen tilanteen: "Home-epäilijöille. Valitettavasti jo alakoulun puolella on oireilevia, yläkoulussa joka luokalla. Myös henkilökuntaa, joka ei voi tiloissa olla."

Asko Saatsin vastaus myös siihen, että "eikö koulua voisi siirtää vaihtoehtoisiin tiloihin joko parakkeihin tai esimerkiksi Lehtovaaran koulun tiloihin", on tökerö: "Tämä on puhuttu valtuustoseminaarissa ja todettu, että nämä eivät ole todellisia vaihtoehtoja. Parakkikouluissa tilanne vain huononisi, sillä ne ovat jo käytettyjä ja alunperinkin väliaikaisiksi suunniteltuja rakennuksia."

Siitä kai olisi kysymys, väliaikaisesta ratkaisusta akuuttiin terveysongelmaan Kirkkokadun koulussa. Eikä parakkikouluissa nuoret altistu homeelle, kemikaaleille ja sisäilmaongelmille niin kuin nyt Kirkkokadun koulussa. Mualla nämä tilapäiset ratkaisut ovat toimineet. Ajatteleeko Saatsi vain rahaa?

Lisäksi on selvästi todettu, että koulun toisen kerroksen aulatiloissa on todettu viime kesänä sisäilmatutkimuksissa mikrobiperäinen haju. Mutta aulan katto korjataan vasta ensi kesänä.

Lasten ja nuorten vanhempien pitäisi kieltäytyä laittamasta omia lapsiaan Kirkkokadun kouluun. Myös henkilökunnan tulisi vaatia toimenpiteitä mm. työsuojelupiirin kautta.

Toiminta osoittaa, että Nurmeksen virkamiehet ja johtavat luottamushenkilöt eivät ole kuntalaisia varten käyttämässä verorahoja. Viimeisin esimerkki on myös koululaisten, opiskelijoiden ja asukkaiden liikuntasalipuute, kun päättäjät ovat vain turisteja varten rakentamassa palveluja Hyvärilän turistirysään.

Rahaa kerätään korotetuilla kuntaveroilla ja -maksuilla, kuten suurimmalla jätemaksulla koko Savo-Pielisen toiminta-alueella. Valtimolla alueen alhaisin. Muita maksuja, kuten kiinteistöveroja ja vesimaksuja perustellaan Nurmeksessa muka maakunnan keskiarvolla, niissäkin mennään Nurmeksessa aina yläkanttiin, tuskinpa siis periferia kiinnostaa ketään myöskään tulevaisuudessa. Virkamies- ja poliittinen koneisto kusettaa Nurmeksessa asukkaitaan.