VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

3.12.08

 

Glocal Oy jälleen talousvaikeuksissa, kaupunki ei julkaise vuokrasopimusta?

Kaupunginhallitus jätti vuokrasopimuksen pöydälle, yhtiö on kuitenkin jo siirtänyt toimintaansa uusiin tiloihin

Kaupunginhallitus jätti 1.12.08 pöydälle vuokrasopimuksen Glocal Oy:n kanssa. Yhtiön kanssa on tarkoitus sopia uusista toimitiloista ns. meijerin tiloihin, sinne sijoitettaisiin myös palvelin Pikes Oy:n tiloista. Sopimus on siis muka tekemättä?

Ylä-Karjalassa 2.12.08 (Jaakko Pikkarainen) kerrottiin kuitenkin, että yhtiön palvelin on jo meijerin entisissä tiloissa, sopimus on kuitenkin vielä tekemättä? Kenenkähän ehdoilla Nurmeksen kaupunki neuvottelee uudesta vuokrasopimuksesta, kun yritys on jo siirtynyt meijerin kiinteistöön?

Vuokrasopimusluonnosta ei ole liitetty kaupunginhallituksen esityslistatietoihin, vaikka kaupungin kanssa suunniteltava sopimus yrityksen toimitiloista tulisi julkaista, jotta mm. valvonta yrittäjien yhdenvertaisen kohtelun osalta toteutuisi.

Glocal Oy on taas talousvaikeuksissa, yhtiö on asetettu 14.10.2008 yrityssaneeraukseen tuomioistuimen päätöksellä.

Yhtiön aikaisempien talousvaikeuksien takia Nurmeksen kaupunki mm. nelisen vuotta sitten osti yhtiön nimissä olevat toimitilat, ns. entisen Esson kiinteistön ja Glocal Oy siirtyi vuokralaiseksi. Myöhemmin Pikes Oy:n tullessa niihin tiloihin Glocal Oy siirtyi vuokralle Karjalankadulle ja oyk-verkkopalvelin jäi entisen Esson ns. rasvamonttuun.

Glogal Oy:ssä ja varsinkin oyk-verkossa kysymys on näköjään todella "uutta luovasta" hankkeesta, kuten useita näitä verorahojen kuppauksia (projektien pyörityksiä) perustellaan nykyäänkin myös Nurmeksessa eri tahoille.

Oyk-verkon toimintaa on vuosien varrella tuettu muodossa jos toisessa, ensin mm. kuntaosuuksilla projektirahoituksen saamiseksi alkutaipaleella 1990-luvulla. Vuonna 2000 toiminta muuttui Glocal Oy:n alaiseksi. Ja mitä on saatu? Oyk-verkko tarjoaa sähköpostiosoitteen, muiden yrityspohjalla toimivien palveluntarjoajien joukossa. Lisäksi oyk-verkon sivuilla aktiivisin käyttö on kuulemma lähinnä kirpputori- sekä osta- ja myypalstoilla.

Nurmeksen kaupungin tarkastuslautakunta saisi selvittää, kuinka paljon tähän oyk-verkon "kirpputorin" ylläpitämiseen on vuosien varrella käytetty verorahoja?