VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

20.4.2010

Tuhkapilvet voivat viivästyttää matkaa 

Pikes Oy:n hallinto reissaamassa Brysseliin verorahoilla

Pikes Oy:n hallinto on tekemässä kevätretkeään EU-Brysseliin. Matkalla oli tarkoitus lähteä loppuviikosta, viikonlopun viettoon.

Verorahoila toimivan Pikes Oy:n kohdalla voi vai ihmetellä, että mitä tekemistä Brysselin viikonloppumatkalla on tekemistä alueellisen yritystoiminnan tukemisen kannalta. Siihenhän Pikes Oy on kai aikoinaan perustettu? Vai onko?

Käytännössä Pikes Oy:n hallintokaan ei tarvitse Brysselistä mitään. Hankerahoitukset hoituvat maakuntakeskuksen kautta. Ja tuskin sieltä tarvitaan toimitilojakaan, jos ei Pikes Oy:n ideoimalle toimtilayhtiölle, joka kariutui Valtimon ja Lieksan toimesta. Myös netistä löytää paljon EU- ja hanketietoa, jos vain hallitsee kieliä? Eikä tarvitse ostaa tulkkipalveluja, kuten matkalle.

Pikes Oy:n hallinnon viikonloppumatkasuunnitelmat on yritetty salaamaan viimeiseen asti. Yhtiön nettisivuiltakaan ei löytynyt mitään, mutta eihän sieltä löydy muitakaan hallituksen päätöksiä, esityslistoista puhumattakaan, vaikka kysymys on julkisesti rahoitetusta, verorahoilla toimivasta yhtiöstä.

Pikes Oy:n hallitus: Jorma Pikkarainen puheenjohtajana, Päivi Putkonen, Kyösti Haverinen, Päivi Härkin Lauri Kähkönen, Terttu Siira, Ville Kuivalainen.

Asiat esittelee hallitukselle työvaliokunta, johon kuuluvat: Valtimon kunnanjohtaja Pentti Kemppinen, Lieksan kaupunginjohtaja Esko Lehto, Nurmeksen kaupunginjohtaja Pertti Vainionpää, Pikesin toimitusjohtaja Asko Saatsi.