VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

NURMES SIDOTTU VAHVASTI KIINNI MATKAILUBISNEKSEN RAHOITTAMISEEN

Ylä-Karjalan toimittajat päätoimittajaa myöten ovat hehkuttaneet, kuin Nurmeksen kaupunki olisi muka irtaantunut kokonaan matkailuliiketoiminnasta. Viimeisin veto oli päätoimittaja Pertti Meriläiseltä 29.12.2007. Hän totesi, että ”Nurmeksen kaupungin tavoite irtaantua matkailuliiketoiminnasta sai sinettinsä, kun Jukolan Osuuskauppa osti kaupungilta kylpyläkiinteistön”.

Täysin virheellistä tietoa toimitus syöttää kuntalaisille ja lehden lukijoille. Kaupunki on rakentamassa ja maksamassa suurimman osan mm. Hyvärilän alueelle tulevista loma-asuntohuoneistoista, golfkentän laajennuksesta ja muista matkailuprojekteista. Lisäksi kaupunki maksaa tuplaten Karelia Expertille matkailumarkkinoinnista, suoran kuntarahoituksen lisäksi (44 000 euroa vuosittain) sille syydetään kuntarahaa maakuntaliiton kautta.

Myös Bomban ja Sotka-kylpylän myyntiä koskevissa neuvotteluissa Jukolan Osuuskaupan kanssa on sovittu, että Nurmeksen kaupunki osallistuu ja rahoittaa matkailutoimintaa jatkossakin. Esimerkiksi golfkentän laajentaminen on todettu S-ketjun Jukolan Osuuskaupan ja kaupungin yhteiseksi tahdoksi, kaupunki vain maksaa verorahoilla kaikki kulut mahdollisten tukien lisäksi.

Lisäksi Bomban hotellijohtaja Markku Litja oikein korosti vuoden vaihtuessa paikallislehdessä, kuinka majoituspalvelut paranevat kun mm. Hyvärilään rakennettavat loma-asuntohuoneistot valmistuvat ja ne saadaan matkailukäyttöön. Eikös niiden rahoitus haettu nuorrisokeskustoiminnan nimissä, niin ainakin julkisuudessa kerrottiin?

Kysymys on kaupungin omistamassa ja Loma-Nurmes Oy:n hallinnoimasta Hyvärilän matkailukeskuksesta. Aikoinaan ihmisille ja päättäjille aloitettiin syöttää ”sitä itseään”, että nuorisotoiminnan takia pitää rakentaa uusia majoitustiloja. Sitten nuorisomajoitustilat ovat muuttuneet loma-asuntohuoneistoiksi, joita siis rakennetaan opetusministeriöltä nuorisomajoitustoimintaan saadulla julkisella tuella mm. golfturistien majoituskäyttöön.