VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

9.1.09

Nurmeksen kaupungin eläkkeelle siirtyvistä vain puolet korvataan uusilla työntekijöillä seuraavina kolmena vuotena

Nurmeksen kaupunki repii viimeisetkin työhyvinvoinnin rippeet työntekijöidensä selkänahasta.

Nurmeksen kaupunginhallitus päätti 15.12.08 talousarvion käyttösuunnitelman yhteydessä, että seuraavien kolmen vuoden aikana kaupungin töistä eläkkeelle siirtyvistä työntekijöistä vain puolet korvataan uusilla työntekijöillä.

Käytännössä tämä koskee erityisesti hoitoalan työntekijöitä, joita kaupungin palkkalistoilla on paljon. Heistä hyvin moni juuri lähivuosina on pääsemässä eläkkeelle.

Perusteluiksi kaupunginhallitus syöttää kuntayhteistyön lisääntymisratkaisuja naapurikuntien kanssa, vaikka mistään yhteistyökuvioista ei ole sovittu. Kaupunginjohdon tavoitteena on näin vain vähentää kaupungin henkilöstökuluja, esimerkiksi hoidon laadusta ja tasoista välittämättä. Samaan aikaan kaupunki suunnittelee mm. uuden talviurheilu- ja matkailukeskuksen perustamista Jurttivaaralle, mm. Hyvärilän matkailualueen kalliin liikuntahallin lisäksi.

Myös paikallislehti Ylä-Karjala suurimmalle ilmoittajalleen uskollisena hehkuttaa vain matkailukohteiden rakentamista. Lehden pääkirjoitus 30.12.08 oli taas tästä putkinäystä erittäin hyvä esimerkki. Pielisen Karjalan talousnäkymien myönteisenä merkkinä lehdessä todetaan, että ”Jurttivaaraan ryhdyttiin suunnittelemaan uutta talviurheilu- ja matkailukeskusta”.

Lehti hehkuttaa Jurttivaaran rakentamista. Vaikka paria viikkoa aikaisemmin joulukuun alussa tämä lehtikin kertoi, että viime kesänä alueesta kiinnostuneet jotkut epämääräiset venäläiset tahot (Pikesin toimesta) eivät ole ottaneet mitään yhteyttä kaupunkiin, eivätkä ole tähän päivään mennessä edes käyneet tutustumassa alueeseen. Hanke on siis osoittautumassa enemmänkin eräiden Nurmeksen virka- ja luottamushenkilöiden omaksi hankkeeksi. Ja kaupungin verorahoilla, kuten jo nyt on tapahtunut mm. alueen kaavoituskulujenosalta.

Kaupunginhallituksen kokouksessa 15. 12.08 päätöstä olivat tekemässä keskustalaisen pj. Matti Kämäräisen johdolla Merja Makkonen (sd), Lahja Mustonen (kesk.), Seija Puoskari (kesk.), Vesa Pyykönen (kesk.), Hannu Pääkkönen (sd), Yrjö Räsänen (sd), Terttu Siira (kok.), Jorma Pikkarainen (sd, varaj.). Paikalla myös Kyösti Haverinen (kv.1.vpj), Pertti Ryynänen (kv2.vpj), kaupunginjohtaja Pertti Vainionpää ja kaupunginsihteeri Eeva Piironen.