VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

10.10.08  

“Nurmeksen kaupungin kiinteistöissä muhii homeongelma”

Kaupungin johto laiminlyönyt kiinteistöjen korjaukset, paikallislehti ei ole kertonut 2004 materiaalinäytetuloksista

Kotitalousopettaja Kaisu Korhonen kirjoitti (Y-K 7.10.08): “Olen saanut homeastman Laamilan koulussa työskennellessäni. Viimeisen vuoden aikana olen käynyt kaikilla toimivilla kouluilla, ja nenäni ja kehoni ovat aistineet, että joka rakennuksessa on selvä sisäilmaongelma. Pyysin teknisen toimesta 2004 otetut materiaalinäytteiden tulokset: kaikissa nyt toimivissa kouluissa on ollut sädesientä ja muutamassa todella runsaasti.”

“Viimeisen neljän vuoden aikana yli tuhat Nurmeksen lasta ja nuorta on ollut tietämättään alttiina erilaisten homeiden ja erityisesti pahamaineisen sädesienen vaikutuksille. Moni on jo sairastunut. Kuinka moni sairastuu tulevaisuudessa? Miksi sädesienistä ei kerrottu vuonna 2004? Myös useissa muissa kaupungin kiinteistöissä muhii homeongelma.”

Näistä tuloksista on vaiennut myös Nurmeksen kaupungin virkamies- ja luottamusmiesjohtoa “nuoleva” paikallislehti Ylä-Karjala. Tulokset ovat olleet julkista tietoa ja paikallislehden tehtävä olisi kertoa myös ikävistä asioista ihmiselle, eikä vain valehdella, että lehti on “yläkarjalaisten puolestapuhuja”, kuten lehden tilausmainoksessa lokakuussa 2008 todetaan.