VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

9.9.2011

Kaupunginhallituksen jäsenet nauttivat jo ihmisten ahdingosta?

Nurmes alasajaa tietoisesti Petäiskylän vanhustentaloyhdistystä

Nurmeksen kaupunginhallitus alasajaa tietoisesti Petäiskylän vanhustaloyhdistystä (Ylä-Karjala 8.8.2011). Petäiskylän vanhustentalohdistys on ollut tänä vuonna vailla 3000-5000 euroa taloyhtiönsä kaivon puhdistamiseen. Isännöitsijä Pertti Tuovinen toteaa (em. lehti), että "jos kaivoa ei saada puhdistettua ennen talvea, talo tyhjennetään ja asukkaille on löydettävä asunnot".

Nurmeksen kaupunginhallitus on käsitellyt avustusasiaa jo kaksi kertaa. Ei voi kuin ihmetellä tätä kaupungin pöljyyttä ja ihmisten ahdingossa pitämistä, kun ei voida nopeasti antaa vaikka 5000 euroa avustusta. Samaan aikaan verorahoista tuetaan esim. kaupungin matkailuharrastelua useilla sadoillatuhansilla euroilla vuosittain.

Tilanteen pitkittyminen kertoo, että Nurmeksen kaupungin johtavien virka- ja luottamusmiesten tavoite on selvä. Kaupungin vanhusten vuokrataloja tekemän linjauksen  mukaan yhdistyksen pitää ryhtyä toiminnan alasajamiseen, mikäli asunnoista puolet on tyhjillään. Tällä hetekellä vain kolmannes niistä on tyhjillään, mutta pitkittämällä kiireellistä yhdistyksen avustamista kaivon puhdistamiseksi Nurmeksen kaupunki tietoisesti haluaan alasajaa Petäiskylän vanhustentaloyhdistyksen, koska moni varmaan hakeutuu jo nyt muualle.

Kaupunginkamreeri Jari Lampinen linjasi jo aikaisemmin kesällä, että Petäiskylän vanhustentaloyhdistyksen avustushakemus käsitellään vasta ensi vuoden talousarvion yhteydessä. 

Tilanne on sama Nurmeksen kaikissa kylissä. Ja jos niissä vielä on jotakin, niin nekin halutaan alasajaa. Ei siihen tarvita Suomen hallituksen linjauksia ja päätöksiä. Nurmeksessa riittää paikallisia poliitikkoja ja virkamiehiä siihen tarkoitukseen, jotka eivät näe omaa nokkaansa pitemmälle.

Kyläkoulut on lopettu jo ajat sitten, jopa yli 100 oppilaan Lehtovaaran koulu. Kylien palveluista halutaan säästää kaikki mahdollinen, jotta muutamien turistien viihdyttämiseksi olisi enemmän euroja käytettävissä. Esimerkiksi keväällä Salmenkylän ihmiset saivat vielä säilytettyä hyvän ja toimivan liikuntatalon yleisessä virkistys- ja harrastuskäytössä, mutta nyt syksyllä toimitilapäällikkönä suhteitaan hoitava Pasi Parkkinen on pistänyt sen kuitenkin myyntilistalle.

Nurmeksen kaupungin tavoitteena on säästää tulevan Hyvärilän turistien liikuntahallin yli 150 000 euron vuosittaiset ylläpitokulut, ja sitä liikuntahallia ei edes tulla käyttämään kaikkien kaupungin asukkaiden ilmaisena liikuntatilana, eikä edes koululiiikuntatilana kaupunginjohtaja Pertti Vainionpäänkään mukaan.

Näin pöljää kuntapolitiikka on Nurmeksessa. Se kannattaa kaikkien muistaa, varsinkin niiden, jotka harkitsevat Nurmekseen muuttamista.