VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

19.1.2012

Nurmes kerää kaatopaikkansa sulkemiskuluja suoraan jätemaksuissa


Nurmeksen kaatopaikan sulkeminen, puhdistustyöt ja maisemointi hoidetaan korotetuilla jätehuollon maksuilla, erityisesti perusmaksujen osuudella. Suurimman osan kaatopaikan sulkemisesta maksavat siis yksityiset kotitaloudet, esimerkiksi maatilayrittäjiin maksu ei kohdistu.

Päätöksen junaili esittelijänä muualla majaileva tekninen johtaja Heikki Rautiainen ja kaatopaikan sulkemiskulujen perimisestä päätti Nurmeksen kaupungin tekninen virasto parisen vuotta sitten lautakunnan keskustalaisen puheenjohtaja Hannu Mikkilän johdolla.

Nurmeksessa Jätekukko-yhtiön alaisen jätehuoltomaksun perusmaksun kuntaosuudesta on päättänyt Nurmeksen luottamushenkilöt. Perusmaksu on Nurmeksessa kaatopaikan sulkemislisän takia nyt 43 euroa vuodessa, kun esimerkiksi Valtimolla se on vain 27 ja Juuassa 29 euroa.

Muut kunnant hoitavat mahdolliset paikalliset kaatopaikkojen sulkemiset kunnan muista investointi- ja verorahoista. Nurmeksessa se kerätään suoraan korotettuina 43 euron maksuina asukkailta.